Anlık Bildirim

iPhone stratejisi baştan aşağıya değişebilir

1000$ seviyesindeki iPhone X modelinin büyük ilgi görmesi Apple’ı bu fiyat seviyelerine yerleşmeye teşvik ediyor. Gelecek yıl daha pahalı iPhone modelleri görebiliriz.

Bu yıl özellikle amiral gemi akıllı telefon segmentinde büyük bir değişim gördük. Genelde 700$ seviyesinde kabul gören telefonlar artık 1000$ seviyesine tırmandı. Tüketici de benimsediği için üreticiler premium fiyat sınıfına yatırım yapmaya başladı. Apple da stratejilerini buna göre belirleyecek.

iPhone X Plus geliyor

Onuncu yıla özel olarak piyasaya sürülen iPhone X, aslında bir nabız yoklama aracı durumunda. Yenilikçi özelliklerin 1000$ seviyesinde kabul görüp görmeyeceği bu telefonla anlaşılacak. İlk izlenimler tüketicilerin rahatlıkla 1000$ harcayabileceğini gösteriyor. Gelecek yıl işler çok farklılaşacak.

Apple’a yakınlığı ile bilinen analiz uzmanı Ming-Chi Kuo, gelecek yıl bizi iki premium iPhone modelinin beklediğini belirtiyor. iPhone X 2018 ve iPhone X Plus. Elbette fiyatlar da buna göre belirlenecek.

iPhone X 2018 modeli mevcut modelin üzerine geliştirmeler alarak piyasaya sürülecek ve fiyatı yine 1000$ olacak. iPhone X Plus ise 6.5 inçlik bir ekrana sahip olacak. Çerçevesiz tasarım sayesinde daha kompakt yapıya bürünecek iPhone X Plus 1100$ civarında bir başlangıç fiyatı sunacak. Yani artık iPhone serisinde 1000$ normal bir fiyat etiketi haline gelecek.

Kuo bunların haricinde 6.1 inçlik 650$ seviyesinde bir iPhone daha olacağını belirtiyor ancak bunun gerçekleşme oranı oldukça düşük. Bu, orijinal iPhone tasarımından tamamen vazgeçmek anlamına geliyor. Bu bakımdan gelecek yıl için iPhone 8S, iPhone X 2018 ve iPhone X Plus sıralaması daha mantıklı olacaktır. iPhone 8S yine 700$ seviyesinde satılmaya devam edecektir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5326 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone x ve iphone x plus
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim