Anlık Bildirim

İddia: iPhone 8 gelecek ay tanıtılabilir

Merakla beklenen iPhone 8 için çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Apple'ın 5 Haziran'da başlayacak WWDC etkinliğinde yeni nesil iPhone modellerini tanıtacağı söyleniyor. İddiaya ait detaylar haberimizde
Apple yılın ilk üç ayında 50.76 milyon iPhone sattığını açıkladı. Aynı dönemdeki geliri 52.9 milyar dolar olan ve 11 milyar dolar net kar duyuran Apple için her şey toz pembe değil. Şirketin iPhone satışlarında artış gözlenmezken, Çin pazarında da gerileme yaşanıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Tim Cook, yeni iPhone'larla ilgili  haberlerden dolayı insanların mevcut modeller için satın almayı durdurduğunu söylüyor. Aslına bakılırsa bu tek başına çok yeterli bir açıklama değil zira her sene böyle oluyor ancak bu defa beklenti de yüksek. Çünkü 10. yılını kutlayan iPhone tarafında yeni modellerin radikal değişimler içermesi bekleniyor.
Finansal servisler alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan ve uzun süredir ülkemizde de faaliyet gösteren JPMorgan'dan analist Rod Hall'a göre, Apple yeni iPhone'u önümüzdeki ay düzenlenecek WWDC etkinliğinde tanıtabilir. Tahmin edileceği üzere bu analiz finansal beklenti ve yatırımcı ilişkileri üzerine dayanıyor ve mevcut tablo çerçevesinde Apple'ın en azından Haziran ayında yeni iPhone için önizleme yapacağını öne sürüyor. WWDC yani Apple'ın Küresel Geliştirici Konferansı için yeni bir iPhone lansmanı daha önce yapılmamış bir uygulama değil. Hatırlayanlar olacaktır, son olarak 2010 yılındaki iPhone 4 o etkinlikte tanıtılmış, sonrasında ise Ekim ayında çıkan iPhone 4s ver Mart'ta tanıtılan iPhone SE harici bütün modeller Eylül ayında kendi özel etkinlikleriyle tanıtılmıştı. 
Aynı analist,Apple bir önizleme yapsa bile, satışların ilerleyen aylarda olacağını ifade ediyor. Bir başka analize göreyse yeni iPhone'lar yine Eylül ayı gibi lanse edilecek ancak piyasaya çıkışları Ekim sonu ya da Kasım başını bulacak. Gündemdeki diğer iddiaları kısaca özetlemem gerekirse eğer 5.8-inç olan ama ekran/kasa oranı agresif gelecek OLED ekranlı iPhone modeli dışında ön tarafta kamera ve parmakizi sensörünün ekran altında olacağı böylece ekran/kasa oranında ciddi gelişim sağlanacağından, ayrıca kablosuz şarj, daha iyi suya/toza karşı koruma, çift arka kamera, 3D ön kamera ve daha pek çok detaydan bahsediliyor. Eğer analistin iddiaları doğruysa 5 Haziran'da IOS 11, macOS 10.13, watchOS 4 ve tvOS 11 ile birlikte yeni iPhone'ların bir önizlemesine de tanık olabiliriz. Bakalım, bekleyip hep birlikte göreceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7463 kez okundu.
34 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 8, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim