Anlık Bildirim

iPod ile video izleyin ; Beşinci nesil iPod'lar sahnede

Apple, beşinci nesil iPod'ları hakkındaki detayları geçtiğimiz günlerde basına duyurdu. Beklendiği üzere MPEG4 video oynatma yeteneğine sahip yeni iPod'lar, dedikoduların aksine Video iPod olarak değil beşinci nesil iPod olarak lanse edildiler. 60GB ve 30GB'lık kapasitelere ve 2.5'' lik ekranlara sahip olacak yeni taşınabilir medya oynatıcılar, oldukça ince bir tasarıma sahipler. Apple, yeni nesil iPod'lar la beraber gelecek olan iTunes 6.0 ile kullanıcılara, müzik dosyalarını download edip iPod'a yükleme yanında, Video Podcast, klipler, televizyon şovları ve benzeri içeriğide download edip cihaza yükleme olanağı sunuyor. Diğer iPod'lar gibi Windows ve Mac OS uyumlu olarak gelecek beşinci nesil iPod'lar, resim ve video içeriğinin televizyonda izlenmesine de ek aksesuarları ile destek verecekler. (Universal Dock ile)

Yeni nesil iPod'ların 30GB'lık modelinin boyutları 104 x 61 x 11 mm iken 60GB'lık model 3 mm daha kalın ve 104 x 61 x 14 mm boyutlarında bir kasaya sahip. Bütün iPod'lar gibi MP3 , WAV , AAC / M4A , Protected AAC , AIFF , Audible audiobook , MPEG-4, ve Apple Lossless dosya formatlarını çalabilen beşinci nesil iPod'lar ek olarak .m4v, .mp4 ve .mov video dosyalarınıda çalabilmekteler. WMA formatındaki dosyaların içerik korumasına sahip olmayan versiyonları, her zamanki gibi iTunes tarafından AAC, MP3 ve WAV formatına çevrilerek iPod'un anlayabileceği şekle getirilebiliyorlar.

Yeni nesil iPod'lar ile kullanıcılara kulak içi stereo kulaklık, USB 2.0 kablosu, masa üstü şarj ve bağlantı cihazı, kılıf ve iTunes 6.0 kurulum CD'si verilecek. Kullanıcının isteğine bağlı olarak satılacak ve yeni nesil iPod'lara uzaktan kumanda edilebilme ve televizyona bağlanabilme gibi olanaklar sunacak aksesuarlardan bazıları ve fiyatları şöyle ; Kızıl ötesi iPod uzaktan kumanda ile uyumlu, üzerinde S-Video ve ses çıkışları bulunan, kolay şarj ile USB'den bağlanabilirlik gibi olanaklar sunan Universal Dock 39$, Apple uzaktan kumanda (Apple Remote) 29$, iPod'lar televizyona bağlamak için gerekli olan Apple AV kablosu 19$ fiyat etiketine sahip.

Yeni iPod'ların batarya ömürlerine gelince, 30GB lık model 14 saat boyunca müzik, 3 saat boyunca resim gösterme ve 2 saat boyunca video oynatımı yapabiliyor. 60GB kapasiteye sahip olan model ise 20 saat müzik çalama, 4 saat resim gösterme ve 3 saat video oynatma kapasitesine sahip. 299$ (30GB) ve 399$ (60GB) yurtdışı fiyat etiketleri bulunan ürünlerin dağıtımına gelecek hafta başlanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim