Anlık Bildirim

iPod ne kadar küçülebilir? ; iPod nano kurşun kalemden daha ince, oldukça zarif ve fonksiyonel

Bir gerçek varki taşınabilir MP3 çalar piyasasında iPod tartışılmaz olarak rakiplerine karşı ezici bir üstünlük sağlamış durumda. iPod tasarımı, yazılımsal desteği (iTunes) ve kullanıcı ara yüzü ile o kadar orjinal ve yenilikçi ki, Sony, Samsung, Kenwood gibi firmalar bu tasarımı ve kullanım şeklini örnek alan MP3 çalarlar yapmak zorunda kaldılar ve genelde piyasaya çıkan her sabit diskli MP3 çalar iPod ile karşılaştırılır oldu. Taşınabilir MP3 çalar piyasasında kullanıcıların bir ürünü almaları için belirledikleri kriterler içinde 3 yıl öncesine baktığımızda kapasite, boyut ve ağırlıktan önce gelmektekteydi.Apple , iPod ile nispeten küçük sayılabilecek bir kasada yüksek kapasiteli bir ürünü, iTunes gibi oldukça kolay bir kullanıma sahip güçlü bir yazılımla kullanıcılara sununca piyasada lider konuma geçmesi için önünde bir engel kalmadı. Günümüzde neredeyse bütün firmaların yüksek veri depolama kapasitelerine sahip ve yazılımsal olarak desteklenen MP3 çalarlarla piyasada olduklarını görüyoruz.

Son zamanlarda firmalar en fazla depolama alanını en küçük cihazda kullanıcıya sunabilme üzerinde yoğunlaşmış durumdalar. Apple, iPod mini ile bu yarışta yerini alırken Creative Zen microyla ve ya Sony NW-HD1 gibi modellerle en küçük alanda en fazla kapasite sunabilme yarışının diğer oyuncuları oldular. Fakat Apple en son geliştirdiği iPod nano ile en küçük, kullanımı rahat, fonksiyonel ve yüksek kapasiteli MP3 çaları kullanıcılara sunarak rakiplerini büyük ara fark açacağa benziyor.

Standart bir kalemden daha ince olan iPod nano, 4GB ve 2GB depolama alanlarına sahip iki farklı model ve siyah ile beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneği ile geliyor. 1.5'' boyutlarında 176 x 132 piksel çözünürlüğe sahip olan cihaz AAC, Korunmuş AAC (iTunes'dan alınan müzik dosyaları için), MP3, MP3 VBR, Audible, Apple Lossless, AIFF ve WAV ses formatlarını çalabildiği gibi iTunes aracılığı ile içine yüklenen resimleride gösterebilmekte. Sevdiğiniz resimleri iPod nano nun 1.5'' lik renkli ekranından istediğiniz her an görüntüleyebilirsiniz hatta müzik çalarken resimlerin ekranda otomatik olarak sıralı gösterilmesi dahi mümkün. Ayrıca iPod nano'nun yön ve komut tuşları son nesil iPodlarda olduğu gibi dokunmatik. Bellek olaraksa Samsung'un NAND Flaş bellekleri kullanılmış

83 x 24 x 8.3 mm boyutlarında ve 46,6 gram ağırlığında olan iPod nano, dahili şarj edilebilir Li-ion bataryası ile 14 saat MP3 çalabiliyor. Eğer resim gösterme modu açık ise bu süre 4 saate düşüyor. Cihazın şarjı 3 saat sürüyor istenirse 1.5 saat süren ve bataryayı %80 şarj eden hızlı şarj moduda mevcut. iPod nano'nun 2GB lık modelinin Amerika satış fiyatı 199$ iken 4GB lık modelin fiyatı 249$.

iPod nano boyut, işlev ve kapasite olarak kullanıcıların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabilecek düzeyde. Fiyatının Amerika'da satılan 20GB kapasiteye sahip iPod lara yakın olması cazibesini biraz azaltsada kaliteli işçilik, boyut ve fonksiyonellik iPod nano yu diğer modellerden ayırıyor. Özellikle görünüme önem verenlerdenseniz cihazın çok şık bir tasarımı var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim