Anlık Bildirim
AMD'nin gelişmiş özelliklerle gelecek olan Ryzen 2000 serisi hakkında detaylar sızmaya devam ediyor. Sızdırılan inceleme bize iki yeni yonga hakkında bir hayli geniş bilgi sunuyor. Üstelik rakamlar şu ana kadarki iddiaları da doğrular nitelikte.



Bir çok alanda yapılan testlerin yer aldığı incelemenin Ryzen 7 2700X açısından geneline bakacak olursak Ryzen 7 1700X'e kıyasla %12 ile %18 arasında değişen bir gelişme söz konusu. AMD'nin Ryzen işlemcilerinin Intel tarafındaki rakiplerinden geri kaldığı bir nokta da önbelleklere ve RAM modüllere erişimde yaşanan gecikmeydi.
Ryzen 7 2700X ve Ryzen 5 2600'ün incelemesi sızdırıldı: Fiyatlar ve özellikler
 
Ortaya çıkan testler gösteriyor ki AMD bu açığını kapatmak için büyük bir çaba sarfetmiş ve bunun karşılığını da almış. Çekirdekler arası iletişimin de artık daha hızlı gerçekleştiğini belirtmekte fayda var.

%32'lik artış geliyor!

Gelelim yonganın önbelleklerine erişimde kullandığı bant genişliğine. Ryzen 7 2700X, Ryzen 7 1700X'e kıyasla %32'lik dudak uçuklatan bir değerle daha yüksek bir bant genişliğine sahip görünüyor. Bu değinidiğimiz hususlar oyun performansını için önemli başlıklar dolayısıyla gelişmeleri gerçek hayatta da hissedebileceğiz.
Ryzen 7 2700X ve Ryzen 5 2600'ün incelemesi sızdırıldı: Fiyatlar ve özellikler
 
Bütün bu gelişmelerin yanı sıra 2933 MHz'de çalışan belleklere destek ve daha yüksek turbo frekansı gibi detayları da eklediğimizde bizleri pazardaki AMD rüzgarını devam ettirecek bir yonganın beklediğini söyleyebiliriz.

Bununla birlikte ilk nesil Ryzen'ların en çok eleştiri toplayan yönlerinden birisi olan ve yeni Zen mimarisinin gerçek performansını görmemizi kısmen engelleyen çalışma frekansı konusunda yapılan geliştirmelerle 4.4 GHz'i görebilecek olmamız donanım severleri en çok heyecanlandıran detaylardan birisi olsa gerek.

Fiyatlandırma teknik detaylar

Yeni modellerin fiyatlarına ve teknik özelliklerine de değinelim isterseniz.

8 çekirdek 16 izleğiyle 3.7 GHz'de çalışan ve ihtiyaca göre 4.35 GHz'i görebilen Ryzen 7 2700X, 369 dolarlık fiyat etiketine sahip olacak. Wraith Prism soğutucusuyla gelecek olan yonganın TDP değeri ise artan frekanslara bağlı olarak önceki nesile nazaran biraz daha yüksek, 105 wattlık ısıl tasarım gücü belirtilmiş.
XFR 2.0 desteği kırpılması dışında hemen hemen aynı konfigürasyondaki Ryzen 7 2700X ise 3.2 GHz ile 4.1 GHz arasında görev yapacak ve 299 dolardan pazara giriş yapacak. Soğutucu tarafında ise Wraith Spire'e yer verilecek.

Ryzen 5 2600X

Gelelim 6 çekirdek 12 izlekli modellere, Ryzen 5 2600X 3.7 GHz-4.25 GHz'lik aralıkta görev yapacak ve 95 wattlık TDP değerine sahip olacak. Wraith Spire ile serinleyecek olan yonganın fiyat etiketi ise 249 dolar olacak.
Ryzen 5 2600 ise 65 wattlık ısıl tasarım gücüyle hem performanslı hem de daha serin çalışan bir sistem isteyenlere göz kırpıyor. 3.4 GHz'lik taban ve 3.9 GHz'lik tepe frekansa sahip model Wraith Stealth çözümüyle gelirken 199 dolarlık bütçe dostu bir fiyata sahip olacak.

Ryzen 3 işlemcilerine gelecek olursak, AMD burada ilk nesilde uyguladığı stratejide değişikliğe giderek yongaları Raven Ridge zarı üzerinde şekillendirecek. Bununla birlikte elimizde ne yazık ki henüz pek bir detay da mevcut değil. Son olarak yongaların 19 Nisan'da satışa sunulacağını hatırlatarak sözlerimizi noktalayalım.
Testlerin tamamına galerimizden ulaşabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12811 kez okundu.
32 kişi, toplam 37 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd zen ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim