Anlık Bildirim

Intel’in yeni nesil Xeon işlemcileri yarın lanse edilecek. Modellerin teknik slaytları ise şimdiden yayılmış durumda. Veri merkezleri ve iş istasyonlarına yönelik hazırlanan çözümler yüksek çekirdek sayılarına karşın iddialı saat frekanslarında çalışıyor.
 

İsimlendirmede değişiklik


Daha önceden de bildiğimiz üzere Intel Xeon işlemcilerinin ön adlarında değişikliğe gidecek yani artık E5-E7 gibi ön ekler yerine Bronze, Silver, Gold ve Platinum isimlendirmeleri kullanılacak. Bu dönüşüm bu yıl başlayacak ve 2018 yılında yeni Purley platformona geçiş tamamlanacak. Bununla birlikte Platformun Sky Lake ve Cascade Lake olmak üzere ikiye ayrılacağını da ekleyelim.
Intel’in Sky Lake Purley platformu yarın duyurulacak Tam Boyutta Gör

Slaytlara gelecek olursak, Sky Lake mimarisi Broadwell’in üzerine bir çok geliştirmeyle geliyor. Tüm bu mimarisel avantajların yanı sıra L2 önbellek miktarı arttırılan işlemcilerde L1 önbellek miktarı ise ikiye katlanmış durumda. Ek olarak yongalardaki işlem motoru da modernize edilmiş ve beklenen geliştirme yapılmış: çekirdek başına 2 FMA düşerken 1 MB boyutunda MLC (Medium Level Cache), daha önceki adıyla L2 önbellek miktarı söz konusu.
Intel’in Sky Lake Purley platformu yarın duyurulacak Tam Boyutta Gör

Bununla birlikte işlemcilerde AMD’nin CCX tasarımından farklı olarak Mesh İnterconnect denilen bir yapı kullanılıyor. Yeni tasarımla birlikte artan çekirdek sayısının oldukça güzel sonuçlar ortaya koyması bekleniyor.

8 işlemciye kadar ölçeklendirmek mümkün

 
Platformun soketi ise soket P olarak adlandırılan LGA 3647. Ayrıca işlemcilerin 8 adete kadar ölçeklenebildiğini de belirtelim. Modellerin ısıl tasarım gücü ise 75 watt ile 205 watt arasında değişiyor. Öte yandan güncellenmiş ethernet kontrolcüsüyle gelecek olan PCH’nin kod adı ise Lewisburg olarak belirlenmiş.
 

28 çekirdek 56 izlek

 
İşlemci ailesinde tepe modelde 28 çekirdek 56 izleğe veriliyor ki bu işlemci 2.5 GHz gibi sahip olduğu izlek sayısı itibariyle oldukça etkileyici bir frekansta görev yapıyor. İşin ilginç tarafı bu yılın başlarında sızdırılan 32 çekirdekli üyeye dair henüz herhangi bir bilgiye yer verilmemiş.
Intel’in Sky Lake Purley platformu yarın duyurulacak Tam Boyutta Gör

Yonga Intel Xeon Platinum 8180 olarak adlandırılırken burada ufak bir bilgiye yer vermekte fayda var: Platinum serisi işlemciler 81xx numaralandırmasıyla, Gold serisi ise 61xx ile numaralandırmasıyla satışa sunulacak. Model 38.5 MB’lık L3 önbellekle desteklenen 28 çekirdeğe sahipken yonganın TDP değeri ise 205 watt olarak belirlenmiş.

Fiyatlar

 
Son olarak yongaların fiyatlarına değinerek haberimizi noktalayalım. 28 çekirdek 56 izlekli olan ve ikisinin birlikte konfigüre edilebildiği 2.1GHz taban, 2.8 GHz’lik boost frekansa sahip Intel Platinum 8176 modeli 3222$’lık fiyat etiketine sahip.
24 çekirdek 48 izleğe sahip olan yine ikisinin birlikte konfigüre edilerek 48 çekirdek 96 izlek gibi devasa rakamlara ulaşılabilen, 2.7 taban, 3.3 GHz’lik boost frekansta görev yapan Intel Platinum 8168 ise 3814$’dan satışa sunulmuş.
 
22 çekirdek 44 izleğe sahip Intel Xeon Gold 6161 ise 2.2 GHz’lik taban ve 3.8 GHz’lik frekansta çalışıyorken 2488$’dan alıcılarını bekliyor. Son olarak 16 çekirdek 32 izleğe sahip Intel Xeon Gold 6142 ise 1751$’lık fiyat etiketine sahip. Tabi bu rakamların Intel tarafından tavsiye edilen satış fiyatı olmadığının altını çizelim.
 
Slaytları detaylı bir şekilde incelemek için galerimize göz atabilirsiniz.
 
 
 
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3009 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel broadwell processors, xeon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim