Anlık Bildirim

AMD’nin güçlü bilgisayarlara yönelik olarak piyasaya sürmeye hazırlandığı 16 çekirdeğe kadar ölçeklenebilen Ryzen Threadripper işlemciler şimdiden ilk ortaklık anlaşmasını yapmış durumda. Dell yeni işlemcileri kullanan ilk firma olacak.

Özel seri

Firma Alienware serisinde yeni işlemcilere yer vermeyi amaçlıyor. Area-51 Threadripper Edition adını alacak yeni sistemlerde Ryzen Threadripper işlemcisinin 16 çekirdek ve 32 izlek birimi olarak fabrika çıkışı hız aşırtılacağı ifade ediliyor. Sistem firmanın şimdiye kadarki en güçlü sıvı soğutma profili ile donatılacak.

64GB’a kadar 2667/2933 MHz bellek seçenekleri sunulacak modelde GTX 1050 Ti ve Radeon RX 570/580 ekran kartların yanında çift SLI GeForce GTX 1080 Ti ekran kartı seçenekleri de bulunacak. Yine ilk kez M.2 sürücü seçeneğinin de olacağı ifade ediliyor. Sistem daha çok profesyonel kullanıcılara hitap ediyor. Modelin ön siparişleri Temmuz ayı sonunda başlayacak. Dağıtım ise yıl sonuna doğru olacak.

Bu noktada Dell sistemlerine özel olanın sadece 16 çekirdekli işlemci mi yoksa diğer tüm aile mi olduğu belirtilmemiş ancak muhtemelen alt modelleri diğer markalarda da görebileceğiz.

Intel de var

Dell ayrıca Intel Core X işlemcilere de yer verecek. 6 çekirdekli Intel Core i7 7800X, 8 çekirdekli Intel Core i7 7820X ve 10 çekirdekli Intel Core i9 7900X işlemciler ilk etapta karşımıza çıkacak olan modeller. Gelecek dönemde tepe işlemciler ve ayrıca Radeon Vega ekran kartı seçeneklerini de görmek mümkün olacak.

Bu sistemde Pascal tabanlı GeForce GTX 1000 serisi ekran kartları ile Radeon RX 570 ve 580 ekran kartları tekli olarak yer alacak. Ayrıca çift SLI modunda NVIDIA GeForce GTX 1070, GTX 1080 veya GTX 1080 Ti ekran kartları ile üçlü CF modunda AMD Radeon RX 570 veya RX 580 ekran kartları kullanılacak. Şimdilik fiyatlar belli değil.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim