Anlık Bildirim

32 çekirdekli Threadripper işlemcisinin fiyatı ortaya çıktı

AMD’nin yeni canavarı 32 çekirdekli Ryzen Threadripper 2990X işlemcisi yavaş yavaş mağazalarda görünmeye başladı. AMD Ryzen Threadripper 2990X özellikleri ve fiyatı haberimizde.

Bu yıl üst seviye bilgisayar segmentini sallaması beklenen 32 çekirdekli ikinci nesil Ryzen Threadripper işlemcisinin fiyatı göründü. Çekirdek başına önceki nesle göre maliyet düşüşü söz konusu.

AMD Ryzen Threadripper 2990X özellikleri ve fiyatı
 

AMD Ryzen Threadripper 2990X işlemcisinde 4 adet 8 çekirdekli yonga yer alıyor ve altında bir ısı dağıtıcı mevcut. Precision Boost II ve XFR 2.0 gibi hızları daha da üst seviyeye çıkaran teknolojiler sayesinde Ryzen Threadripper Gen2, tam bir canavar olmuş. Yeni işlemci mevcut X399 anakartlardaki SP3 soketine uyum sağlıyor.

Alman bir perakende mağazasında listelenen AMD Ryzen Threadripper 2990X işlemcisi için 1509 Avro fiyat etiketi mevcut. 16 çekirdekli ilk nesil işlemci de 999 Avro seviyesinden piyasaya çıkmıştı. Bu bakımdan çekirdek başına daha az maliyetli diyebiliriz.

Threadripper 1950X işlemcisi hali hazırda 770 Avro seviyelerine kadar indi. Ryzen Threadripper 2990X işlemcisi için de zaman içerisinde aynı yolu izleyecektir. Bu bakımdan beklemekte fayda var.

Şimdilik ön sipariş olduğu için fiyat belki biraz daha aşağı inebilir. Ayrıca teknik detaylarda da bazı uyuşmazlıklar var gibi görünüyor. Sonbahar aylarına doğru yeni işlemcinin piyasada olması bekleniyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4785 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd ryzen threadripper 2990x ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim