Anlık Bildirim

6 çekirdekli Coffee Lake işlemcisinin Benchmark sonuçları sızdı

Intel’in yaklaşan 8. nesil işlemcilerine dair bilgiler gelmeye devam ediyor. Bu kez işlemciler bir Benchmark testinde ortaya çıktı. Model AMD’nin Ryzen 5 1600x modeliyle başabaş görünüyor.
Intel’in hazırlığında olduğu Coffee Lake kod adlı 8. nesil Core işlemci ailesi gün geçtikçe netleşmeye devam ediyor. İşlemciler bu defa Geekbench testinde açığa çıktı. Gelen bilgilere göre bir MSI çalışanının test esnasında internet bağlantısını açık unutması sonucu bu sızıntı meydana gelmiş.

Testte yer alan model 6 çekirdekli 12 izlekli bir i7 işlemcisi. İşlemcinin L2 önbelleği 1.5 MB olarak belirlenirken L3 önbelleği ise 12 MB olarak karşımıza çıkıyor. Yonganın çalışma frekansı ise 3.19 GHz olarak yansırken turbo boost frekansına dair herhangi bir detaya yer verilmemiş.

Ryzen 1600X ile benzer performans

Modelin performansı ise AMD’nin Ryzen 5 1600X modeliyle benzer. Öyle ki Ryzen 5 1600X’in 4.1 GHz’e hızaşırtılmış halinin tek çekirdek puanı 5038 iken çoklu çekirdek puanı ise 24751 şeklinde. Sızdırılan yonga ise tek çekirdek testinden 4619 puan alırken çoklu çekirdek testinden ise 20828 puan almış. Bu nedenle sızıntıda yer verilen işlemcinin 4.5 GHz gibi bir değere hızaşırtılmasıyla Ryzen 5 1600X’in önüne geçmesi oldukça muhtemel.
Son olarak Coffee Lake ailesine genel olarak bakacak olursak; Intel bu nesilde Sky Lake’den itibaren kullandığı soket yapısını bırakmayacak gibi görünüyor lakin yongasetini değiştirip 300 serisi olarak güncelleyecek. Bununla birlikte yeni işlemcilerin eski anakartlarda BIOS güncellemesi ile desteklenip desteklenmeyeceğine dair bir bilgi henüz mevcut değil. Performans tarafında ise %30’luk artış yaşanması beklenen yongaların çıkış tarihi olaraksa önümüzdeki yılın ilk çeyreği işaret ediliyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim