Anlık Bildirim

AMD Athlon geri dönüyor

Gündelik kullanıma yönelik uygun fiyatlı bir sistem kurmak isteyenler için yeni AMD Athlon serisi ilgi görecek. AMD Athlon Pro 200GE özellikleri ve fiyatı haberimizde.

En son Excavator tabanlı Bristol Ridge APU serisi içerisinde kendisine yer bulan Athlon işlemcisi bu yıl tekrar karşımıza çıkacak. Zen tabanlı AMD Athlon serisi Intel Celeron/Pentium serisi ile rekabet edecek.

AMD Athlon Pro 200GE özellikleri ve fiyatı

Henüz ambargosu kalkmayan sunumlara göre yarın tanıtılacak olan AMD Athlon serisinde iki adet işlemci yer alıyor. Tam olarak farklılıklar ortaya konmamış. Bu bakımdan her ikisi de aynı özellikleri taşıyor gibi.

AMD Athlon Pro 200GE işlemcisinde 2 Zen çekirdeği ve 4 izlek birimi yer alıyor. Taban hızı 3.2GHz. Çekirdek başı 512KB Seviye 2 ön bellek belirlenirken paylaşımlı Seviye 3 ön bellek ise 4MB olarak belirlenmiş.

 

AMD Athlon geri dönüyor Tam Boyutta Gör

3 Vega işlem birimi ile toplamda 192 Stream işlemcisi barındırıyor. Saat frekansı 1000MHz seviyesinde. Grafik için PCI-Express 3.0 x4 dezavantaj gibi duruyor. TDP değeri ise 35W. AMD Athlon 200GE için de benzer özellikler listelenmiş. Muhtemelen Pro versiyonunda daha çok güvenliğe yönelik bazı farklılıklar olacak.

AMD benchmark testlerinde Intel Pentium G4560 işlemcisini karşısına almış. Cinebench R15 testlerinde yüzde 3 civarında geride kalırken sistem performansında yüzde 19, grafik performansında yüzde 67 civarında bir kazanım söz konusu.

AMD Athlon 200GE modelinin 55$ fiyat etiketi ile 18 Eylül tarihinde satışa çıkması bekleniyor. Pro versiyonu için bir fiyat bilgisi yok ancak biraz üzerinde seyredebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10813 kez okundu.
26 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd athlon 200ge ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim