Anlık Bildirim

AMD Radeon RX 500 ekran kartlarının yerini Vega 11 alabilir

AMD’nin yeni Vega grafik mimarisinde alt fiyat segmentine de yer var. Vega 11 adıyla geliştirilen düşük profil çekirdeği Radeon RX 500 serisinin yerini alabilir.

Bu yıl üst seviye ekran kartı pazarına Vega ile yeniden dönüş yapan AMD, sadece bu seviyeye özgü kalmak istemiyor. Firma Polaris mimarisi ile önemli başarılar elde ettiği alt fiyat segmentine de Vega mimarisini getirecek.

İlk kez HBM 2

Firmanın bir süredir Vega 11 adında düşük performanslı bir çekirdek üzerinde çalıştığı biliniyordu. Vega 11 çekirdeğinin ise 400$ bandına yerleşecek ekran kartlarına ait olacağı düşünülüyordu ancak daha farklı bir durum söz konusu.

Elde edilen yeni bilgilere göre Vega 11 çekirdeği ilk etapta Radeon RX 500 serisinin yerini almayı planlıyor. Bu çekirdek üzerinde iki ekran kartı yükselecek. Tamamen açık Vega 11 XT versiyonunu temel alan Radeon RX Vega 32 ve kırpılmış Vega11 Pro versiyonunu temel alan Radeon RX Vega 24.

Yeni ekran kartlarında 4GB HBM 2 bellek olacağı ifade ediliyor. 1024-bit bellek veri yolu ile yüksek bant genişliğine ulaşacak yeni serinin Nvidia GeForce GTX 1060 ekran kartının karşısına çıkması bekleniyor.

Güney Kore’deki sertifika onaylarında 13 farklı Vega 11 ekran kartı görülüyor. Vega 11 sadece masaüstü değil taşınabilir sistemlere de hitap edecek. Bu bakımdan hem hava hem de sıvı soğutmalı versiyonları hesaba katarsak sayı çok kabarık değil. Muhtemelen sınırlı sayıda üretim de seri içerisinde yer alacak.

Henüz çok daha yeni bir teknoloji olan HBM 2 bellekleri sadece üst fiyat segmentinde görüyoruz. Vega 11 çekirdeğinin alt seviyeye hitap edebilmesi için uygun bir fiyatlandırma yapması şart. 250$-300$ seviyesi iyi bir başlangıca fırsat verir ancak HBM 2 belleklerle bu ne kadar mümkün olur bilinmez. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7154 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd radeon rx 500 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim