Anlık Bildirim

AMD Raven Ridge APU’ları 2018 yılında geliyor

AMD’nin bugüne kadar geliştirdiği en güçlü APU'ları barındıracak Raven Ridge ailesi gecikiyor. Vega ekran kartlarında kıtlık yaşanması bütün planları alt üst etti.

Bu yıl hem işlemci hem de grafik teknolojileri tarafında oldukça hareketli olan AMD ardı ardına duyurular yaptı. AMD Ryzen ile başlayan tanıtım fırtınasında Ryzen Threadripper, EPYC, Radeon Instinct, Radeon Vega Frontier Edition, Radeon RX Vega ürünleri boy gösterdi. Bu fırtına içerisinde kaybolan bir platform daha var.

Erteleme var

AMD’nin 2017 sonbahar aylarında piyasaya çıkacağını belirttiği Raven Ridge APU ailesinden halen ses seda yok. Firma da resmi bir açıklama yapmadı ancak kaynaklar yeni APU’ların en erken 2018 bahar aylarında tanıtılacağını belirtiyor.

Firmanın bugüne kadar geliştirdiği en güçlü APU olması beklenen Raven Ridge ailesi hem Zen çekirdeklerinden hem de Vega çekirdeklerinden yararlanıyor. Bu ikisinin bir araya gelmesiyle hem çok performanslı hem de enerji tasarruflu yonga setleri göreceğiz.

Ne var ki işi bozan Vega çekirdekleri oldu. 8 adede kadar Zen çekirdeğinin yanına eklenecek olan Vega işlem birimleri halen tedarik edilebilmiş değil. Zaten piyasada genel bir Vega ekran kartı kıtlığı yaşanıyor. Gerek HBM 2 belleklerin üretimindeki düşük verimlilik gerekse de sanal madencilik için kartların adeta kapışılması AMD’yi zor durumda bıraktı.

Bu bakımdan Raven Ridge APU’larının hacimli üretime başlayabilmesi için Vega üretiminde bir rahatlama olması gerekiyor. Eğer AMD bu sorunu gelecek yıl başına kadar çözemezse Raven Ridge ailesi daha da gecikebilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim