Anlık Bildirim

AMD Ryzen işlemciler B2 revizyona yükseltiliyor

İşlemcilerde revizyon güncellemesi, iyileştirilebilecek kimi tasarım detayları ve tespit edilen kimi donanımsal sorunların toparlanması için yapılır. AMD de Ryzen için B2 revizyona geçiyor.
Yüksek performans tutkunlarının merakla beklediği 16 çekirdekli Ryzen Threadripper işlemci ailesi için son hazırlıklarını yapan AMD, mevcut Ryzen modelleri için de geliştirme çabalarını sürdürüyor. Gelen son haberlere göre  Ryzen 7-5-3 serisi işlemciler için B2 revizyon tasarım üzerinde çalışılıyor. İşlemci üreticilerinin zaman zaman yaptığı revizyon güncellemeleri, x86 mimarisinde radikal tasarımda değişiklik yapmamakla birlikte tespit edilen kimi hataların giderilmesi ve daha olgun bir platform sunulmasına zemin hazırlıyor.
AMD Ryzen işlemciler B2 revizyona yükseltiliyor
 
AMD'nin B2 revizyon Ryzen işlemci ailesinde en büyük değişiklik, uncore dediğimiz çekirdek harici kısımlarda olacak. Henüz resmi herhangi bir açıklama olmasa da, görünen o ki başta PCIe kontrolcüsü olmak üzere bellek yönetimine ilişkin bazı müdahelelerden bahsedebilirim. Özellikle bellek kısmı önemli çünkü AMD, Ryzen ailesi çıktığından bu yana daha önce örneğine tanık olmadığımız şekilde sık yazılım güncellemesiyle işlemci platformunu hızlı bir şekilde olgunlaştırmayı başardı. Bu noktada Ryzen işlemci ailesinin çıktığı dönem ile şu an arasında bellek uyumluluğuna yönelik ciddi bir gelişim olduğu açık. Ancak AGESA adı verilen bu firmware güncellemelerinin yetmediği noktada, B2 revizyon duruma müdahele edebilir.
Revizyon güncellemeleri, errata olarak telaffuz ettiğimiz doğrudan son kullanıcıya dokunmasa da (dokunabilir de,  geçmişte örnekleri yaşandı), tasarım ekibinin mikroişlemci uzmanlarının görmekten pek hoşnut olmadğı kimi hataları da düzeltiyor. Ancak burada hatalı ya da yanlış bir tasarıma müdahele ediliyor gibi de düşünülmesin, daha ziyade bir otomobilin "facelift" olması gibi tasarım seviyesinde kozmetik güncelleme ve iyileştirmeler şeklinde yorumlamak büyük oranda doğru olabilir, söz konusu olan revizyon güncellemeleri olduğu zaman.  Merak ettiğimiz asıl soru şu, henüz piyasaya çıkmayan Ryzen 3 ailesi ve Temmuz sonu ya da Ağustos ayı içinde çıkacak olan Threadripper işlemciler B2 revizyon mu olacak, bunu bekleyip göreceğiz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5717 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, erdi özüağ ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim