Anlık Bildirim

AMD, Spectre Varyant 2 açığından etkilenen işlemciler için yama çıkardı

AMD, 2011 yılına kadar uzanan işlemcileri için Spectre Varyant 2 açığına karşı koruma sağlayacak mikrokod güncellemelerini hazırlayarak PC ve anakart üreticilerine sundu.
Yonga devi AMD, Spectre açığından etkilenen işlemcileri için mikrokod güncellemelerini dağıtmaya başladı. Mikrokod güncellemesi CVE-2017-5715 kimlikli Spectre (Varyant 2) güvenlik açığını düzeltiyor ve gelecek BIOS güncellemelerine dahil etmeleri için PC ve anakart üreticilerine sunuldu.
AMD düzeltmelerin hangi işlemci modellerini kapsadığını kesin olarak belirtmedi. Ancak şirket 2011 yılında satışa sunulan ilk 'Bulldozer' CPU'lara kadar uzanan tüm işlemciler için gerekli mikrokod güncellemelerini yayınladığını söylüyor.

Microsoft da AMD kullanıcıları için harekete geçti

Ayrıca aynı güvenlik açığının bir parçası olarak yazılım devi Microsoft da AMD kullanıcıları için Spectre v2 açığına ilişkin özel işletim sistemi düzeyinde yamalar içeren bir güncelleme (KB4093112) yayınladı.
Bahsi geçen yama, Linux kullanıcıları için bu yılın başında yayınlanan işletim sistemi seviyesinde güncellemelere benziyor. AMD'ye göre KB4093112 güncellemesine dahil edilen yamalar Spectre v2'nin neden olduğu sorunları tamamen ortadan kaldırmak için gerekli.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim