Anlık Bildirim

 
ABD’li yarı iletken devi AMD Zen mimarisi ile işlemci dünyasında adeta devir kapattı devir açtı. Firmanın Zen+ mimarili çözümleri ile hakimiyetini arttırdığı son günlerde Önümüzdeki neslin detayları donanım severleri heyecanlandırmaya başladı bile.

%10-15 IPC artışı gelebilir

Zen 2 mimarisi ile birlikte 7 nm sürecine geçecek olan AMD sızıntılara göre yeni mimaride %10-15 arası IPC artışı sunabilir. Bu rakam Zen’den Zen+’a geçişteki %3 ile kıyaslandığında bir hayli yüksek. Ek olarak artan enerji verimliliği ve mimarisel iyileştirmeler sayesinde frekans artışına da gidileceği düşünüldüğünde elde edilecek performans artışı bir hayli heyecan verici olacağa benziyor.

Çekirdek sayısı artar mı?

Gelelim çekirdek sayısı artışı iddialarına. Teknoloji dünyasında bir kaç ay önce ortaya çıkan AMD’nin 16 çekirdekli yongaları masaüstü sınıfına getireceği haberlerini hepimiz hatırlıyoruz. O zaman için bu kadar kısa bir süre aralığında 8’den 16’a geçiş biraz mantıksız gelmişti.
Buna karşın MSI’in geçtiğimiz günlerde B450 yongasetli anakartları için yayınladığı kısa videoda yer alan ‘’ 8 çekirdek ve fazlası ibaresi’’ bu tartışmaların yeniden alevlenmesine yetti. Diğer taraftan bazı sızıntılar da bunu doğrular nitelikte. Yine de bu denli bir beklentiye girmemekte fayda var bunu belirtelim. İlerleyen günlerde gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7218 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, zen 2 ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim