Anlık Bildirim

 
ABD’li yarı iletken üreticisi AMD, FX işlemcilerinde yaşadığı hayal kırıklığının ardından Ryzen platformuyla piyasaya adeta geri dönüş yaptı. Dolayısıyla son zamanlarda sıkça AMD işlemci satışları ile ilgili pozitif gelişmelere rastlar olduk. Son gelen rapor da bunlardan birisi.

10 yıllık hakimiyet el değiştirdi!

Almanya’nın en büyük bilgisayar bileşenleri perakendecisi Minfactory.de’nin satış rakamlarına göre AMD işlemcilerin satış ve kar oranı Intel işlemcileri geçtiğimiz ay itibariyle geçti. Rapora göre son altı ay içerisinde firmanın pastadaki dilimi oldukça hızlı bir artış göstererek neredeyse 2 katına ulaşmış ve AMD yonga satışları sonunda ağustos ayında %56’lık orana yükselerek Intel’in son 10 yıldır süregelen hakimiyetini kırmayı başarmış.
Üstelik AMD’nin üst seviyede de elini elini güçlendireceği düşünülen Ryzen Threadripper işlemcileri de henüz piyasada oldukça yeni. Bu sebeple ilerleyen süreçte tablo AMD'nin lehinde daha da güçlenebilir.

Ryzen 5 1600 en çok stılan model

AMD’nin ulaştığı satış rakamlarındaki en büyük payı olan yongası ise Ryzen 5 1600 olarak karşımıza çıkarken işlemciyi sırasıyla Ryzen 7 1700, Ryzen 5 1600X ve Ryzen 7 1700X takip ediyor. Intel tarafında ise tahmin edeceğiniz üzere Core i7-7700K bayrağı göğüsleyen model olmuş. Burada işlemcinin pazar payına baktığımızda tüm satışların yarısını tek başına oluşturduğu görülüyor.
Toplanan verinin AMD cephesi için belki de en yüz güldürücü yanlarından birisi de satış oranlarıyla elde edilen gelirlerin paralellik göstermesi olsa gerek. Ayrıca veriler her ne kadar global ölçekte olmasa da Almanya'nın en çok satış yapan bilgisayar mağazasına ait olması sebebiyle durumun çoğu Avrupa ülkesinde de benzer olduğu çıkarımını yaparsak sanırız yanlış olmaz.
Son olarak geriye baktığımızda 2015-2016 yıllarında belki de son hamlesi olabilir diye gösterdiğimiz Ryzen’in firmayı bu denli şahlandırması şüphesiz tüm kullanıcıların lehine olacaktır, ki olmakta da. İlerleyen günlerde gelişmeleri hep birlikte takip ediyor olacağız.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5860 kez okundu.
25 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, intel core i7-7700k ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim