Anlık Bildirim

AMD, işlemcilerinin Spectre açıklarına karşı savunmasız olduğunu doğruladı

Daha önce ürünlerinde sıfıra yakın risk bulunduğunu söyleyen AMD, yayınladığı detaylı bildiride işlemcilerinin Spectre açıklarından etkilendiğini kabul etti. Gerekli güncellemeler ise yolda...
Şu anda Meltdown ve Spectre işlemci açıklarıyla ilgili tüm baskı Intel'in üzerindeymiş gibi görünüyor. Aynı şey farklı mimarisi nedeniyle işlemcilerinde "sıfıra yakın risk" bulunduğunu vurgulayan AMD için söylenemez. Ancak şirketin işlemcileri hala iki açıktan etkileniyor. İşlemci devi Perşembe günü yayınladığı bildiride, Spectre tasarımının iki açığının da "AMD işlemciler için geçerli" olduğunu belirtti.
Açıklar ilk keşfedildiğinde, AMD işlemcileri etkileyip etkilemediği konusunda bir karışıklık oldu. Şirket geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada AMD'nin her üç varyanttan da etkilenmediğini söylemişti ancak yayınlanan yeni bildiride, Spectre olarak adlandırılan tasarım kusurunun iki varyantının AMD işlemciler için geçerli olduğu belirtildi.

AMD: Evet, Spectre işlemcilerimizi etkiliyor

AMD'nin teknolojiden sorumlu bir numaralı ismi Mark Papermaster tarafından kaleme alınan blog yazısında, şirketin bu duruma yönelik neler yaptığı aktarıldı. Varyant 1 (sınır denetleme atlama) için, AMD şu anda hem eski hem de yeni işlemcileri düzeltmek adına Microsoft ile birlikte çalışıyor. Eski işlemciler için yama dağıtımı bazı sistemlerde sorun çıktıktan sonra durduruldu ancak bu güncellemelerin stabil sürümleri önümüzdeki hafta yayınlanmaya başlayacak.
Varyant 2 (dal hedef enjeksiyonu) bu haftadan itibaren Ryzen ve EPYC işlemciler için isteğe bağlı mikrokod güncellemeleri olarak sunulacak. Eski CPU'lar ise önümüzdeki haftalarda bu güncellemeleri alacaklar. AMD yamaların Intel işlemcilerde olduğu gibi sistem performansını etkileyip etkilmediğini açıklamadı. GPU'larıyla ilgili soruları yanıtlayan şirket Radeon mimarisinin spekülatif yürütmeyi kullanmadığını ve bu nedenle tehditlerden etkilenmediğini de söyledi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7002 kez okundu.
34 kişi, toplam 44 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, spectre ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim