Anlık Bildirim

AMD'nin 16 çekirdekli Ryzen Threadripper işlemcisi 5.2GHz'e yükseltildi

AMD'nin 16 çekirdekli işlemcisi Ryzen Threadripper, hız aşırtmacıların elinde adeta şov yaptı ve Cinebench'de yine çılgın bir skora ulaştı. Performans değeri ve diğer detaylar haberimizde.
AMD'nin şimdiye kadar ürettiği en güçlü masaüstü işlemci modeli olan 16 çekirdekli Ryzen Threadripper 1950X, 5.2GHz'e hız aşırtıldı ve bir kez daha Cinebench şovu yaptı.  Standart olarak 3.4GHz'de çalışan ve Turbo devreye girdiğinde otomatik olarak 4GHz'e çıkabilen 180 Watt TDP'li işlemci, agresif frekans değerlerine ulaşabilmek için sıvı azotla soğutuldu.
Bu frekans seviyesine ulaşabilmek için 52 çarpanıyla 100MHz veriyolu hızında çalıştırılan işlemci, büyük bir ihtimalle 1.6v gibi agresif bir vCore gerilimiyle beslendi. Her ne kadar CPU-Z ekran görüntüsü 1.16v dese de bu veri muhtemelen yanlış. Dört kanal bellek kitinin 2133MHz'de çalıştırıldığı denemelerde, bellek frekansına yoğunlaşılmaması ise bir başka detay. Zira Ryzen'daki Zen mimarisi yüksek bellek frekansıyla daha yüksek sonuçlara çıkabiliyor.
Gelelim performans değerlerine. Ulaşılan yüksek hız sayesinde Ryzen Threadripper 1950X, Cinebench R15 testinde 4122 puanlık sonuç almayı başarmış. İlginç bir kıyaslama olması açısından bu seviyede skoru daha önce 28 çekirdekli işlemciler alabiliyordu. Tabi onlar Xeon serisi kurumsal işlemciler olduğundan frekansları oldukça düşük, bunu da es geçmemek gerekiyor. Benim merak ettiğim asıl detaysa, çok çekirdekli Ryzen Threadripper işlemcilerin standart kullanıcıların elinde ne seviye overclock olacağı ki bekleyip göreceğiz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3628 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, ryzen ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim