Anlık Bildirim

AMD'nin en güçlü işlemcisi Ryzen 1800X'de fiyat indirimi!

AMD'nin en güçlü işlemci modeli olan Ryzen 1800X'de fiyat indirimi! Yüksek performansıyla dikkat çeken işlemcinin fiyatı ve AMD'nin güncel fiyat tablosuna ilişkin detaylar haberimizde.
AMD'nin en güçlü işlemcisi Ryzen 1800X'de fiyat indirimi!
 
AMD yeni nesil Ryzen işlemci ailesinin en güçlü modeli olan 1800X'de fiyat indirimine gitti. 8 çekirdekli olan ve SMT teknolojisiyle her çekirdek için çift izlek desteği ile gelişmiş işlem kabiliyeti sunan işlemci 512KB Seviye 2 ve 16MB Seviye 3 bellekle geliyor. Standart çalışma hızı 3.6GHz olan ve Turbo devreye girdiğinde frekansını 4GHz'e çıkartabilen işlemci, iyi bir soğutma ile  XFR teknolojisini devreye sokup biraz daha hızlanabiliyor.
14nm üretim geometrisiyle hazırlanan ve 95 Watt TDP yani ısıl tasarım gücüne sahip olan Ryzen 7 1800X, az öncede bahsettiğim gibi AMD'nin en güçlü işlemcisi olarak yaklaşık iki ay önce 499 dolarlık etiket fiyatıyla kullanıma sunulmuştu. Intel'in 1000 dolar üstü fiyatla satılan Core i7-6900K modeline karşı konuçlanan işlemcinin daha iyi fiyat/fayda oranını yakalamasını isteyen AMD, indirime gitmeye karar verdi. Sadece bu modele özel olan 30 dolarlık indirim sonrasında işlemci Amerika'daki internet sitelerinde 469$'dan satılmaya başlandı. Bu fiyat seviyesi için 30 dolar çok anlam ifade etmese de AMD'nin ürün gamındaki fiyat dağılımının artık biraz daha mantıklı bir görünüme kavuştuğunu söyleyebilirim.
Ryzen 1700 ve Ryzen 1700X modelleri sırasıyla 329$ ve 399$ ile satılıyor yani aralarında 70 dolarlık bir fark var. İndirim sonrasında Ryzen 1700X ile 1800X modelleri arasındaki fiyat farkı da 70 dolar çekilmiş oldu. Ryzen 5 serisi ile satışlarını daha da arttıran ve duyumlarıma göre gidişattan hayli memnun olan AMD, daha geniş kitlelere hitap edecek son kozunu yani Ryzen 3 serisi fiyat/performans canavarlarını ise henüz sahaya sürmedi. Yılın ikinci yarısında gelmesi planlanan işlemcilerle AMD, Core i3 işlemcileri gölgede bırakmak istiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13325 kez okundu.
29 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, ryzen ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim