Anlık Bildirim

AMD'nin yaklaşan Bristol Ridge APU'su Xbox One'dan hızlı olacak

Yeni bir söylentiye göre AMD'nin Bristol Ridge ailesinde yer alacak bir APU, Xbox One'dan daha hızlı olacak. Yeni APU'ların Haziran ayındaki Computex fuarında görücüye çıkması bekleniyor.
AMD'nin yeni Bristol Ridge ailesinde, konsollardaki 1080p oyun deneyimini sağlayabilecek düşük fiyatlı oldukça güçlü bir APU yer alacak. AMD'nin Computex fuarında yeni Bristol Ridge ailesini tanıtması bekleniyor, bu yüzden Haziran ayında daha fazla ayrıntı bekliyoruz.
Bitsnchips kaynaklı söylentilere gelince, amiral gemisi Bristol Ridge tabanlı APU, GCN 3.0 mimarisine dayalı 16 işlem birimi  özelliğine sahip olacak. 16 işlem birimi AMD'nin Radeon HD 7850 ile aynı SP sayısına sahip 1024 stream işlemci içerecek. HD 7850, 2012 yılında çıkarılmış yüskek bütçeli orta sınıf GPU modeliydi ve eğer bahsedildiği gibi bir performansa görebilirsek, işler AMD için çok heyecan verici bir hal alabilir.
Bu özel APU 28nm sürecinde üretilecek ve şu anda sunulan mevcut Kaveri ve Godavari tabanlı APU'lardan önemli ölçüde daha güçlü olacak. Bir başka önemli nokta da Bristol Ridge'in, çift kanal DDR4 bellek kontrolcüleri kullanmasına rağmen en fazla 50GB/s bant genişliği sunacak olması. Her durumda GPU performansı Godavari GPU' performansını ikiye katlayacak. Heyecan verici yeni AM4 platformunu kullanan ilk APU'larla ilgili söylentiler doğruysa AMD, Bristol Ridge ailesiyle önemli bir ilerleme kaydetmiş olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4910 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, gpu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim