Anlık Bildirim

TSMC yeni iPhone'ların 7nm mimarili A12 işlemci üretimine başladı

Dünyanın 7nm üretim teknolojisiyle üretilen ilk yonga seti olma özelliği taşıyan Apple A12 işlemcisinin üretimine başlandı. TSMC tarafından üretilen işlemciye dair detaylar içeriğimizde.
Apple'ın işlemci tedarikçisi TSMC, bu yıl tanıtılacak olan iPhone'ların kalbi diye tabir edebileceğimiz Apple A12 işlemcisinin üretimine başladı. Nisan ayı sonlarında 7nm döküm süreci için üretim hacmini arttırdığını belirten TSMC; konuya ilişkin herhangi bir detay paylaşmazken, Bloomberg'in haberi yapılan hazırlıkların Apple'ın 2018 model iPhone'lar için olduğunu ortaya çıkardı. 
Seri üretimine başlanan Apple A12 işlemcisinin 7nm üretim teknolojisiyle üretileceği biliniyor. A11 Bionic'e göre yüzde 20 daha hızlı ve yüzde 40 daha verimli olacağı söylenen işlemcinin dünyanın ilk 7nm mimarisi ile üretilen yonga seti olacağı ifade ediliyor. Tayvanlı TSMC'nin iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerindeki A11 yongaları için tek tedarikçi olduğu gibi Apple A12 işlemcisi için de yalnız olması bekleniyor.  
Eylül ayında tanıtılacak olan üç iPhone modelinde de Apple A12 çipseti kullanılacakken, yeni iPhone'ların sergileyecekleri performans bir hayli merak ediliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3670 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
apple a12, 2018 iphone ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim