Anlık Bildirim

Asus: Intel isterse Coffee Lake işlemciler Z270 platformunda da çalışır

Intel’in yeni işlemci ailesi Coffee Lake bilindiği üzere 200 serisi çipsetler ile uyumlu değil. Ne var ki bunu aşmanın bir yolu var ve bunun için Intel’in onayı gerekiyor.

Intel’in bir süre önce duyurduğu ve yeni 300 serisi çipsetler ile uyumlu olan Coffee Lake tabanlı sekizinci nesil Core işlemciler için yeni bir anakart şart. Ne var ki 200 serisi çipsetlere de geriye dönük uyumluluk sunma imkanı var.

Gizli ayrıntı

Asus ROG anakart ürün müdürü Andrew Wu tarafından verilen bilgiye göre önceki nesil Z270 çipsetlerinde Coffee Lake işlemciler çalışabiliyor ancak Intel’in ilk önce buna izin vermesi gerekiyor.

Yani aslında 200 serisi çipsetler için bir çözüm çoktan geliştirilmiş ancak Intel uygun görmediği için gün yüzüne çıkmıyor. Bu noktada elbette mali endişelerin ön planda olduğu ve kullanıcıların Z370 anakartlara yönlendirildiği yadsınamaz bir gerçek.

Z270 anakartlarının önündeki tek engelin enerji aktarımındaki bir farklılık olduğu belirtiliyor. Intel uyumluluğu kaldırmak için bir şekilde bunu kısıtlamış. Bunun geçebilmek için ise yönetim motorunda - ME ve BIOS’da bir güncelleme yapılması gerekiyor.

Gelecekte Z270 anakartlar için uyumluluk sunulacak mı ve en önemlisi Intel buna izin verecek mi? Muhtemelen bunun cevabını uzun bir süre beklemek zorundayız. Zira Coffee Lake işlemciler hali hazırda çok kısıtlı stoğa sahip ve yaygın satış seviyesine geçmesi gelecek yılı bulacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6015 kez okundu.
32 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
asusi, asus z270 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim