Anlık Bildirim

Baidu veri merkezlerine AMD EPYC desteği

AMD’nin Zen mimarisini sunucu tarafına da taşıyan EPYC işlemciler önemli ihaleler kazanmaya devam ediyor. Çinli arama motoru devi Baidu, sistemlerinde EPYC işlemciler kullanacak.

Çin’in Google’ı olarak adlandırılan ve yapay zekâ teknolojilerinden sürücüsüz araç teknolojilerine kadar pek çok alanda çalışmalar yapan Baidu, AMD ile önemli bir iş birliği yaptı.

Önemli adımlar

İş birliği kapsamında Baidu’nun yapay zekâ, büyük veri ve bulut bilişim hizmetlerinde AMD EPYC sunucu işlemcileri kullanılmaya başlandı. Tek soketli platformda AMD EPYC işlemcilerin bilgi işlem performansı ve gelişmiş özellik setinden yararlanan Baidu, müşterilerine dev depolama ve işlem hizmetlerini verimli şekilde optimize ederek sunma imkânı sağlıyor.

128 hatlık PCIe bağlantısı desteği ile AMD EPYC işlemciler, rakip çözümlere göre 2.6 kat I/O yoğunluğu sağlıyor. Böylece Baidu’nun yüksek performans x86 sistemlerde rakipsiz bir ölçekleme ve verimlilik seviyesine ulaşmasını mümkün kılıyor.

EPYC işlemci çekirdeklerinin performansı ile tek soket kurulumundaki işlem ve I/O yoğunluğunun kombinasyonu, Baidu’nun yeni nesil bulut hizmetleri için de ideal hale gelmesini sağlıyor.

Baidu, 2018’in ilk çeyreğinden başlayarak küresel çapta veri merkezlerinde AMD EPYC işlemcilerin kullanımını genişletmeyi planlıyor. Bir süre önce de AMD EPYC işlemcilerin Microsoft Azure sunucularına güç vereceği açıklanmıştı. Bir ay içerisinde EPYC platformunun iki önemli ihalesi gerçekleşmiş oldu. Firma önümüzdeki yıl daha fazla marka ile iş birliği yapmayı planlıyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim