Anlık Bildirim

Bomba haber: Raja Khoduri Intel’e geçiyor

Önce Polaris ardından da Vega grafik mimarisiyle AMD’yi pazarda yeniden iddialı hale getiren Raja Khoduri, şirketi en tepedeyken bırakıyor. Gideceği iddia edilen firma ise daha ilginç.

AMD tarihinde çok önemli isimlerden birisi olarak kabul edilen ve hali hazırda Radeon Technologies Group liderliğini yürüten Raja Khoduri beklendiği gibi AMD macerasına son veriyor. Bomba olan ise çok tanıdık bir şirkete gidiyor olması.

Raja Khoduri kimdir?

AMD bünyesinde Radeon ürün şefi iken görevi bırakan ve sonrasında sürpriz bir şekilde Apple’a geçtiğini duyuran Raja, grafik bölümü yöneticisi olarak Apple A serisi yonga setinin şekillenmesinde büyük rol oynamıştı.

Efsane isim 2013 yılında tekrar AMD’ye geri dönmüş ve şirketi eski günlerine döndürmek için kolları sıvamıştı. Lisa Su yönetiminde Radeon Technologies Group olarak ayrı bir iştirak haline gelen ve sadece grafik teknolojileriyle ilgilenen birimin de başına geçmişti.

Geçen yıl itibariyle Polaris mimarisini tanıtarak grafik pazarında yeniden yükselişe geçen AMD, bu yıl da Vega mimarisini tanıtmıştı. Raja’nın yoğun çalışmaları sonucu ortaya çıkan bu teknolojiler sonrasında Navi mimarisinin de temelleri atılmıştı.

Vega tabanlı ekran kartlarının tanıtılmasının ardından Raja’nın uzun soluklu bir tatile çıkacağı gündeme gelmiş ve şirkete kendisinin yerine bir isim bulması için zaman verdiği dedikoduları yayılmıştı.

Intel dedikoduları

Bugün dedikoduların gerçekleştiğini görüyoruz. Raja Khoduri çıktığı tatilden bir daha dönmedi ve AMD macerasına son verdiğini duyurdu. Arkasında da belki de yıllarca konuşulacak bir başarı hikayesi bıraktı.

Bu noktadan sonra işler daha da ilginçleşiyor zira Raja’nın Intel’e geçtiğine dair iddialar var. Intel ve AMD’nin Radeon teknolojilerinin kullanımı konusunda ortaklık açıkladığı bir dönemde gelen iddia oldukça sürpriz oldu.

Kaynaklar iki firmanın ortaklık için görüşmelere başladığında Raja’nın da yeni kariyerini kafasında şekillendirdiği tahmin ediliyor. Ünlü isim Intel’de ise Intel-Radeon teknolojilerinin uyum sağlaması için ayrıca da yapay zeka yongalarının geliştirilmesi için çalışacak. Yani daha çok yazılım ağırlıklı olacağı söyleniyor.

Intel için AMD yongalarına geçiş büyük önem taşıyor ve Raja gibi ünlü bir ismin transferi de aslında bu öneme işaret ediyor. Polaris grafik mimarisinin işlemcilere entegrasyonu ve ekstradan HBM 2 bellek yönetiminin sağlanması Intel’i oldukça zorlayacak. Raja da bu iş için biçilmiş kaftan.

Diğer taraftan Intel’in geçen yıl satın aldığı ve büyük beklentiler içerisinde olduğu Nervana yapay zeka platformu da yine Raja’nın ellerine bırakılıyor. Nvidia ile sıkı bir rekabete girmek isteyen Intel, bunu da Raja ile başaracağına inanıyor.

Raja Khoduri’nin yetenekleri ve potansiyeli zaten tartışmaya bile gerek olmayan bir konu. Intel’de de yakın zamanda çok önemli işler yapacağına şüphe yok.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6237 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, intel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim