Anlık Bildirim
 
Microsoft’un güncel işletim sistemi daha fazla cihaza kurula dursun bir kaç gün evvel bazı cihazların uyumluluğunu yitirdiğine yer verilmişti. Üstelik sorun yaşanan modellerin donanımı yeni sayılabilecek düzeyde.

Söz konusu Acer modellerinde bulunan işlemciler Atom Z2760, Atom Z2520, Atom Z2560 ve Atom Z2580 olarak rapor edilmişti. Raporda Windows 10 Creator’s Update’in yüklenmesi halinde çeşitli görünüm problemleriyle karşılaşılabileceği belirtilmişti. Bununla birlikte firmanın sorunun çözümü için Microsoft’la görüşeceğini de hatırlatalım. Soruna yongalardaki Imagination Technologies imzasını taşıyan entegre grafik birimiyle ilgili bir uyumsuzluğun neden olduğu da gelen diğer bilgiler arasında. Ayrıca HP'nin Envy X2 modeliyle de aynı sorunun yaşandığı rapor edilmekte.

Sadece güvenlik güncelleştirmeleri verilecek

Neyse ki olayın yaşanmasının üzerinden kısa bir süre sonra Microsoft cephesi sorunla ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya göre sorun yaşanılan modellerin bulundukları yapıda 2023 ocak ayına kadar güvenlik güncelleştirmelerini almaya devam edeceklerine yer verildi. Normalde Windows 10’un genişletilmiş destek süresinin 2025 yılında sonlanacağının altını çizmekte fayda var. Yani firma Windows 8’den yükseltme yapılarak Windows 10’a kavuşan bu cihazlara desteğini sanki Windows 8.1 kuruluymuş gibi 2023 yılında kesmiş olacak.

Clover Trail işlemcilerin Windows 10 sorununa Microsoft'tan açıklama Tam Boyutta Gör

Sorunun yaşanması akıllarda Microsoft’un Windows 10’la birlikte geçtiği WaaS modeline dair şüphe uyandırdı. Normalde yılda iki kere yayınlanan yapılara 18 ay boyunca destek sunan firma, bu şekilde 2-3 yılda bir yeni sürüm çıkarmak yerine yeni özellikleri daha kısa periyotlarla buluşturuyor. Peki ya bilgisayarınıza verilen destek bir gün örnekteki gibi kesilirse? Kullanıcılar şu anda Microsoft’a gelişmeyle ilgili tepki göstermekte. İlerleyen günlerde gelişmeleri hep birlikte takip ediyor olacağız. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim