Anlık Bildirim

Core i7-8700K ile 5 GHz ve üstü için delid gerekebilir

Son gelen bir raporda Intel’in Coffee Lake platformunun tepe modelinin hız aşırtma konusundaki başarımına değinildi. Görünen o ki yongada üst seviye hızları görebilmek için delid uygulaması gerekli.
Core i7-8700K ile 5 GHz ve üstü için delid gerekebilir Tam Boyutta Gör

Intel’in Coffee Lake işlemcilerinin satışa sunulmasına oldukça az kaldı. AMD’nin yıllar sonra gelen Ryzen hamlesinin olumlu bir sonucu olarak gösterilen yeni nesil işlemcilerdeki çekirdek artışı donanım tutkunlarını bir hayli heyecanlandırmış durumda. Son gelen haberlerde ise yeni yongaların tepe modelinin hız aşırtma konusundaki durumuna yer verildi.

Ekstra gerilim uygulamadan 4.8 GHz'i görmek mümkün

Gelen bilgilere göre Intel’in 6 çekirdek 12 izlekli yeni i7 çözümü 4.8 GHz’de normal denilebilecek bir soğutma çözümüyle rahatlıkla çalışabiliyor. Üstelik işlemci bu düzeyde herhangi bir voltaj arttırımı da istemiyor. Hatırlayacağınız üzere Core i7-7700K 5 GHz seviyesini görebilmek için yongadan yongaya ve sistemden sisteme değişmekle birlikte yaklaşık 1.4v’lık bir gerilime ihtiyaç duyuyordu.

5 GHz üstü için delid gerekli

Buna karşın çekirdek artışının doğal bir sonucu olarak yeni model i7-7700K’ya nazaran oldukça yüksek sıcaklıklarda seyrediyor ki bu durum yonganın 5 GHz’i aşamamasına sebep oluyor. Aktarılanlara göre Core i7-8700K’yı 5 GHz ve üstü değerlerde kullanmak isteyen kullanıcılar için delid işlemi kaçınılmaz gibi.
Bilindiği üzere Intel Sandy Bridge mimarili modellerinden sonra yonga ile ısı dağıtıcısının arasında lehim kullanmayı bırakarak termal performansı oldukça kötü olan bir materyale yer vermeye başlamıştı ki bu durum kullanıcıları yongayı kaybetme riski ile karşı karşıya bırakan delid işlemine itmişti. Firmanın rakibi AMD ise lehim metodunu kullanmaya devam etmekte.
Açıkçası sıcaklık artışı ne düzeyde bu konuya dair bir bilgi verilmemiş fakat eğer ciddi bir boyutta ise hız aşırtmasız günlük kullanım ve oyunlarda sıcaklıklar bir önceki nesli aratır mı diye insan düşünmüyor değil. Umarız yonga serin bir kullanım sunar zira rakibi bir hayli düşük sıcaklıklarda görev yapmakta. İlerleyen günlerde modelin detayları paylaşıldıkça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6991 kez okundu.
10 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel kaby lake, intel coffee lake ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim