Anlık Bildirim

Core i9-9900K’nın 5 Ghz’deki CineBench testi paylaşıldı

Intel’in Coffee Lake-S yongalarının çıkışına gün geçtikçe yaklaştıoğımız şu günlerde modellerin testleri açığa çıkmaya devam ediyor. Son gelen haberlerde CineBench puanına yer verildi.
Intel’in donanım dünyasının heyecanla beklediği yeni işlemcilerinin satışa sunulmasına gün geçtikçe yaklaşaduralım eline yeni modellerin ulaşan test ekipleri işlemcileri test etmeye başladı bile. Geçtiğimiz günlerde 3D Mark Time Spy ve GeekBench’te ortaya çıkan Core i9-9900K bu sefer bir hız aşırtmacının yayınladığı video ile gün yüzüne çıktı.

Öncelikle yonganın teknik detaylarını aktaralım. 8 çekirdek 16 izlekli 9. nesil işlemci 16 MB’lık L3 tampon bellek tarafından destekleniyor. UHD 620 entegre grafik birimiyle birlikte gelecek olan işlemci 3.6 GHz’lik taban frekansından 8 çekirdeğiyle birlikte 4.7 GHz’e tırmanabiliyor. Tüm bu teknik detayların 95 watt’lık TDP altında buluşması kaslı bir soğutucu gerektireceğe benziyor.

Ryzen 7 2700X'ten hızlı 


Teste geçecek olursak. Hız aşırtma ustası Lau Kin Lam yongayı bir adım öteye taşıyarak 5 Ghz’e aşırtmayı başarmış. Yongayı bu seviyede teste sokan Lau Cinebench’te elde ettiği 2166 puanı kaydetmeyi de unutmamış. Eğer kıyaslamak gerekirse AMD’nin hali hazırdaki Ryzen 7 2700X işlemcisi aynı testte stok halde 1700 puan alırken 4.3 GHz’e tırmandığında ise 1900 puan alıyor.
Core i9-9900K’nın 5 Ghz’deki CineBench testi paylaşıldı Tam Boyutta Gör


Son olarak Ekim ayında lanse edilmesiyle raflardaki yerini alması beklenen işlemcinin fiyatı henüz resmiyet kazanmış değil ancak 450 dolar gibi bir rakamdan bahsedildiğini aktaralım. İlerleyen günlerde gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5130 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
coffee lake-s, core i9-9900k ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim