Anlık Bildirim

Efsane Jimmy Keller da Intel’e geçiyor

AMD, Apple, Tesla gibi önemli firmalarda yonga tasarımı çalışmalarına liderlik eden Jimmy Keller yine görev değiştiriyor. Bu kez gündemde yonga devi Intel var.

AMD’nin önemli ismi Raja Khoduri’yi transfer ederek kendi grafik birimini geliştirme konusunda büyük bir adım atan Intel diğer bir AMD efsanesini daha bünyesine katmak üzere. Bu isim Jimmy Keller.

Daha büyüğüne gidiyor

AMD ve Apple’da uzun yıllar görev yaptıktan sonra Tesla’ya transfer olan ve firmanın kendi yapay zekâ işlemcisini geliştirme çalışmalarına başlayan Jimmy Keller, projenin sonunu göremeden ayrıldı.

Bugün itibariyle koltuğunu devreden ünlü ismin büyük bir yonga devinde görev alacağı ifade ediliyor. Bu devin ismi açıklanmasa da Intel olduğundan şüphe yok zira AMD’ye geri dönmesine ihtimal verilmiyor.

Böylece Intel rakibi AMD’den iki büyük ismi kadrosuna katmış oldu. Muhtemelen Raja Khoduri ile Jimmy Keller, Intel grafik birimlerinin geliştirilmesi ve işlemcilere entegrasyonu konusunda ortak çalışacaklar.

Tesla açısından ise yapay zekâ bölümünde üçüncü büyük lider değişimi yaşandı. Daha önce Chris Lattner ve Sterling Anderson farklı projeler için görevi bırakmıştı. Keller’in yerine Apple A serisi yongalarda büyük emeği olan Pete Bannon getirildi. Yapay zekâ bölümünü komple Andrej Karpathy yönetiyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim