Anlık Bildirim

İşlemci açıkları, satın alma tercihinizi etkiledi mi? [Haftalık anket sonuçları]

"İşlemci açıkları, satın alma tercihinizi etkiledi mi?" sorusunu yönelttiğimiz anketin sonuçları belli oldu. Görünen o ki Intel, kullanıcıların güvenini ciddi ölçüde sarsmış.
2018 yılının başlaması ile birlikte işlemci dünyası büyük bir şokla çalkalanmış, işlemcilerde Meltdown ve Spectre açıkları ortaya çıkmıştı. Meltdown, sadece Intel işlemcileri etkilerken Spectre açığı tüm ARM ve x86 mimarili işlemcileri etkiledi. Hal böyle olunca işletim sistemi ve donanım üreticileri, çeşitli güncelleme ve yamalar yayınlayarak güvenlik zaafiyetlerini kapatmaya çalıştı ancak özellikle Meltdown açıklarını kapatmak için yayınlanan yamalar, Intel işlemcilerde ciddi performans kaybına neden oldu. Bu da performansı düşen kullanıcıların, Intel'e tepki göstermesiyle sonuçlandı. Özellikle son dört yıldır düşüşte olan PC pazarı, işlemcilerde ortaya çıkan Meltdown ve Spectre açıklarıyla birlikte diplerde geziyor.
İşlemci dünyası bu iki güvenlik açığıyla çalkalanırken biz de sizlerin olaylar karşısındaki tepkisini merak ederek, geçtiğimiz hafta Pazar günü "İşlemci açıkları, satın alma tercihinizi etkiledi mi?" sorusuyla karşınıza çıkmıştık. Yapmış olduğumuz ankete gelen 897 oya göre, kullanıcıların %40'ı (358 oy) kararının değiştiğini belirterek bir sonraki işlemci seçiminde tercihini AMD'den yana kullanacağını belirtirken, yüzde 39'luk (349 oy) kesim ise bu durumunun kendilerinde herhangi bir etki yaratmadığı yönünde oy kullandı. 172 kişi ise kesin bir dille bir daha Intel marka işlemci almayacağı yönündeki seçeneği işaretledi. Yaşanan bu durum karşısında Intel alırım diyen olduğu gibi bundan sonra asla AMD marka işlemci tercih etmem diyen de yok değil. 
Yorumlar kısmına olaya mizahi bir dille yaklaşan redoracle isimli üyemizin yazmış olduğu satırlar, diğer üyelerimiz tarafından beğeni toplarken, bizim de hoşumuza gitmedi değil. İşte içeriğimize gelen en beğenilen o yorum: 
Mainboard'u değiştirir durursun
Eski teknolojilerle milleti avutursun
Lakin AMD Ryzen'ı Zen mimarisini unutursun
Teknoloji bu boru değil ki yerinde dursun
Dibe çeksen bile fiyatlarını artık geçmiş olsun
Obi Van Kenobi gibi AMD sen tek umudumuzsun
Wakanda'dan gelmiş gibi teknoloji dolusun
N*h alırlar Intel daha, bu şiir burada dursun
Sıvadın iyice bu sefer hakkaten batırdın
Parasıyla rezil ettin insanları hep kandırdın
Etik değil Intel, insanlara bu yaptıkların
Canın estiği gibi işlemcilerin fiyatlarıyla oynadın
Tahmin edemedin bugünleri işte şimdi yandın
Rezil ettin sistemleri hala bir çözüm bile bulamadın
Enis'e bile açıklarınla haince kahkaha attırdın 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim