Anlık Bildirim

Kirin 980 işlemcisinin detayları ortaya çıktı

Huawei'nin yeni işlemcisi Kirin 980'in detayları sızdırıldı. 8 çekirdekli bir yapıya sahip olan işlemci grafik tarafında da yeni geliştirmelere sahip. Detaylar haberimizde.
Huawei geçtiğimiz yıl Eylül ayında en güçlü işlemcisi Kirin 970'i duyurmuştu. Şimdi ise Huawei'nin yeni bir işlemci üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Yeni işlemci Kirin 980 olarak isimlendirilecek. Gelin hep beraber Kirin980 işlemcisinin detaylarını inceleyelim.
 
Kirin 980 TSMC'nin 7nm üretim sürecinden geçecek ve sızdırılan görüntüye göre sekiz çekirdekli bir yapıya sahip olacak. Huawei yeni işlemcisinde 4xCortex-A77 ve 4xCortex-A55 çekirdek yapılandırmasından güç alıyor. Cortex-A77 çekirdekleri 2.8 GHz saat hızına sahip iken Cortex-A55 çekirdeklerinin saat frekansı hakkında herhangi bir bilgi yer almıyor.
Grafik tarafında ise Mali-G72 MP24 GPU'suna yer verilmiş. Kirin 970 SoC'da kullanılan Mali-G72 MP12 GPU'sundan iki kat daha fazla çekirdeğe sahip olan yeni grafik işlemcisi kullanıcılarına yüksek performans sunacak. Ayrıca Kirin 980 SoC RAM tarafında LPDDR4X desteği ile birlikte geliyor.
Huawei grafik performansını arttırmak için Kirin980'de ikinci nesil NPU ile birlikte gelen üçlü bir ISP'ye yer vermiş. Kirin980, wifi a/b/g/n/ac, dual band 2,4/5 GHz ve bluetooth 5.0 bağlantı seçenekleri ile birlikte geliyor.
Huawei'nin yeni işlemciyi Mate 20 ve Mate 20 pro modellerinde kullanması bekleniyor. Kirin 980 30 Ağustos'ta IFA fuarında tanıtılacak.
Güncelleme:  Uygulama ile sızdırılan teknik özellik listesi doğru olmayabilir. Şu an ARM tarafından duyurulan en hızlı çekirdek mimarisi A76 olmasına rağmen ARM Cortex A-77 çekirdek mimarisini Huawei'nin açılış konuşması ile birlikte IFA fuarında duyurabilir. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim