Anlık Bildirim

Libre La Frite, 5$ fiyatı ile Raspberry Pi’ye rakip olmaya geliyor

Çinli üretici Libre sadece 5$ fiyat etiketine sahip olan bir geliştirici kartını kitle fonlama platformlarına sundu. Libre La Frite giriş seviyesi bir akıllı telefon donanımına sahip.

Eğitim amaçlı başladığı yolculuğunda dünyanın en ucuz bilgisayarı haline gelen ve yeni bir dönemin kapılarını açan Raspberry Pi platformuna rakipler artıyor. Çinli Libre daha hızlı ve sadece 5$ fiyat etiketine sahip bir devre kartı geliştirdi.

Libre La Frite özellikleri ve fiyatı

Geliştirici kartları konusunda uzman olan Libre bugüne kadar farklı konfigürasyonlarda kartlar piyasaya sürmüştü ancak La Frite fiyatı açısından öne taşıyor. Ayrıca Kickstarter üzerinde destek arıyor.

6.4 x 5.5 cm boyutlara sahip olan La Frite 4 adet Cortex-A53 çekirdeği barındıran Amlogic S805X yonga setinden gücünü alıyor. 1GB DDR4 SDRAM destekli kart H.265/H.264/VP9 kodeklerine uyumlu ve Full HD video çıkışı verebiliyor. Ayrıca Ubuntu ve Android gibi dağıtımları da çalıştırabiliyor.

Bir adet 40-pinli genişleme kafası, iki USB 2.0 portu, HDMI 2.0 girişi, 100Mb Ethernet yuvası ve kızıl ötesi alıcı barındıran kartın entegre SPI ROM ile sistem açılışında bootloader yazmak yerine yazılımı bünyesinde tutabildiği belirtiliyor.

Kartın 512MB RAM barındıran versiyonu için 5$ bağış isteniyor. 1GB RAM barındıran versiyon ise 10$ seviyesinden destek buluyor. Kartın dağıtımları Kasım ayında başlayacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim