Anlık Bildirim

Linux'un babası Intel'in Meltdown ve Spectre yamalarını eleştirdi

Linux işletim sistemi çekirdeğinin geliştiricisi Linus Torvalds, Intel'in işlemci açıklarına karşı yayınladığı yamaları eleştirerek "tamamen çöp" olduklarını söyledi.
Linux çekirdeğinin yaratıcısı Linus Torvalds, Intel'in Meltdown ve Spectre açıklarını düzeltmek için yayınladığı yamaları "tamamen çöp" olarak nitelendirdi. Linux çekirdeği e-posta listesine bir mail gönderen Torvalds, Intel'in işlemci açıklarıyla ilgili yamalara yaklaşım biçimindeki farklılıkları eleştirerek "Gerçekten delice şeyler yapıyorlar, mantıklı olmayan şeyler yapıyorlar" diyerek ekledi "Gerçekten de bu çöp yamalarının akılsızca gönderildiğini görmek istemiyorum".
Linux'un babası, IBRS özelliğine yönelik Intel güncellemesinin Meltdown açığı için sunulan yamaların en kötülerinden biri olduğunu söyledi. Zira bu düzeltme, otomatik olarak etkin olması gerekirken kullanıcıların önyükleme sırasında yamayı seçmesini ve etkinleştirmesini gerektiriyor. Torvalds, bunun performans testlerini etkileyebileceği ve Intel'i kötü gösterebileceği için varsayılan olarak açık olmadığını düşünüyor.

Intel kullanıcılara yamaları yüklememelerini söyledi

Torvalds'ın eleştirileri büyük ölçüde teknik konulara yoğunlaşırken kullanıcılar yamalar nedeniyle birçok sorun yaşamaya başlamış durumdalar. Intel'in kendisi de zaten yayınlanan güncellemelerin "beklenenden fazla sayıda yeniden başlatmaya" neden olabilecek bir hata içerdiğini kabul etti. Şirket sorunu giderecek bir yama sunulana kadar tüm müşterilerin yamaları yüklemeyi ertelemesini istiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3619 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, güncelleme ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim