Anlık Bildirim

 

Çeşitli donanımları birbiriyle kıyaslayan Tech Guy isimli YouTube kanalı, AMD’nin yeni işlemcisi Ryzen’a sahip olan bir bilgisayarı Apple Mac Pro ile photoshop testinde karşı karşıya getirdi. Test sonucunda 1780 dolar fiyata sahip olan AMD Ryzen sistemi, 5660 dolar fiyata sahip olan Mac Pro’yu ilginç bir şekilde büyük farkla geride bırakmayı başardı.

3.0 GHz 8 çekirdeğe ve 64 GB RAM’e sahip olan Mac Pro (2x FirePro D700) kendisine verilen işlemi 15 saniyede tamamlamayı başardı. Öte yandan 3.0 GHz 8 çekirdeğe ve 16 GB RAM’e sahip olan AMD Ryzen tarafı (GTX 1080) aynı işlemi 8.8 saniyede tamamladı. 3.5 GHz’ye overclock’landığında ise bu süre 7.7 saniyeye kadar kısaldı.

Performanslıyla dikkat çeken Ryzen, AMD’nin 2 dolardan az olan hisse değerlerinin yaklaşık bir senede 13 doların üstüne çıkmasında rol oynamıştı. Yani AMD’nin yeni işlemcisinden son derece memnun olduğu söylenebilir. Öte yandan Apple için aynısını söylemek mümkün değil. Şirket bu sene satışa sunulan Mac Pro serisinden ötürü müşterilerinden özür dilemiş ve 2018 senesinde “mükemmel bir şeyi” satışa sunacağını söylemişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8224 kez okundu.
25 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd ryzen, apple mac pro ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim