Anlık Bildirim

Meltdown ve Spectre açıklarına yönelik yeni saldırı yöntemleri geliştirildi

Yonga tarihindeki en büyük açık olarak gösterilen Meltdown ve Spectre’nin yazılımsal olarak etkileri azaltılmış durumda ancak yeni türevleri ile tehdit büyüyebilir.

Bu yıl yonga dünyasını sarsan en önemli olay olarak gösterebileceğimiz Meltdown ve Spectre açıkları halen tam olarak kapatılmış değil. Donanım tabanlı tedbirler alınması gerekiyor ki bu ancak yeni nesil işlemcilerde olabilecek. Bu bakımdan yeni saldırılara açık bir durumda.

Riskler artıyor

Princeton Üniversitesi ve Nvidia araştırmacıları mevcut açıklardan faydalanarak kullanıcıların kişisel bilgilerini elde edebilecek yeni yöntemler keşfettiklerini duyurdu. Yeni yöntem çok daha karmaşık bir yapı barındırıyor.

MeltdownPrime and SpectrePrime: Automatically-Synthesized Attacks Exploiting Invalidation-Based Coherence Protocols şeklinde uzun bir adı olan yeni yöntem, bir bellekteki girdilerin değiştirilmesi veya silinmesi protokolüne dayanıyor.

Yeni yöntemde MeltdownPrime ve SpectrePrime adında orijinal açıkları temel alan versiyonlar, yazma istekleri esnasında belleği etkileyerek hassas verileri toplayabiliyorlar. Daha sonra bu hassas veriler ile sistem ele geçirilebiliyor.

İyi haber ise bu yeni açıkların bugüne kadar yayınlanan yamalar ile giderilebiliyor olması. Bu bakımdan risk yok gibi görünüyor ancak araştırmacılar tasarımcıların kesinlikle yeni saldırı yöntemlerini göz önüne alarak tasarım yapmaları gerektiğini belirtiyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3497 kez okundu.
21 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
meltdownprime, spectreprime ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim