Anlık Bildirim

Qualcomm, 1 milyar euroluk cezayı temyize taşıyacak

Qualcomm'a Avrupa Birliği 1 miyar euro değerinde para cezası kesti. Rekabet kurallarını ihlal ettiğine karar verilen Qualcomm, Apple ile başka üreticiden yonga satın almama anlaşması imzalamıştı.

Qualcomm, 1 milyar euroluk cezayı temyize taşıyacak

Avrupa Birliği, Qualcoomm’a tekel kurma girişiminden dolayı 1 milyar euroluk para cezası kesti. Qualcomm’un milyarlarca dolar karşılığında Apple’ın başka üreticiden iletişim yongası satın almaması için gizli bir anlaşma imzaladığı ve rekabet kurallarını çiğnediği suçlamasıyla bu ceza kesildi.

İki şirket arasında yapılan anlaşma kapsamında Apple başka hiç bir üreticiden iletişim yongası satın almıyor ve sadece Qualcomm’dan tedarik etmesi karşılığında milyarlarca dolarlık indirimler yapılıyor.

Bu karara karşı çıkan Qualcomm, Avrupa Birliği Genel Mahkemesi’ne temyiz için başvuracak. Konuyla ilgili açıklama yapan Qualcomm Baş Hukuk Müşaviri Don Rosenberg, “Bu anlaşmanın Avrupa Birliği'nin rekabet yasalarını ihlal etmediğine ve piyasadaki rekabete veya Avrupa'daki tüketicilere olumsuz bir etkisinin olmadığına eminiz. Yargı kontrolü için güçlü kanıtlarımız var ve en kısa zamanda gereken işlemleri başlatacağız.” dedi.

Apple ve Qualcomm arasındaki anlaşma 2016 yılında sona erdi. Anlaşmanın sona ermesinin ardından iki şirket arasında deyim yerindeyse kavga çıktı, taraflar birbirini suçlayıcı açıklamalar yayınladı. Kararı temyize taşıyan Qualcomm hakkında verilecek nihai kararı merakla bekliyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim