Anlık Bildirim
 
AMD’nin son dönemin sıkça konuşulan konularından Ryzen Threadripper işlemci ailesi teknik detaylarıyla ve konumlandırıldığı fiyat seviyesi itibariyle adeta pazarda yeni bir dönem başlattı. Tepe model bu sefer benchmark skorlarında göründü

Fark %32 seviyesinde

CPU Monkey veri tabanından elde edilen verilerde Ryzen Threadripper 1950X modeline yer verilmiş. Görünüşe göre yonga aynı fiyattaki 10 çekirdekli Intel çözümünden %32 daha hızlı. Üstelik bu fark birden fazla testte korunmuş. 

Peki ya tek çekirdek performansı?

Yıllardır AMD hep tek çekirdek performansında Intel’in karşısında ciddi farklarla geride kaldı. Genel olarak bakacak olursak firmanın rakibi karşısındaki en büyük dezavantajını bu nokta oluşturuyordu desek sanırım yanlış bir şey söylemiş olmayız. Tek çekirdek testleri öyle gösteriyor ki Intel’in yongası AMD’nin çözümünün nefesini ensesinde hissediyor.
Farkın %3-9 arasında değiştiği benchmark testlerinde Intel’in öne geçmesinin temel sebebi sahip olduğu yüksek frekanslar olarak gösteriliyor. Tabi Intel’in 14 nm sürecinde daha olgunlaşmış bir altyapıya sahip olması da bir diğer etken ki ilerleyen dönemde GlobalFoundries üretimi 14 nm yongalarla bu farkı da kapatabilir.

Sözlerimizi noktalarken ufak bir değerlendirmeye verelim isterseniz. Firmanın çözümü hem daha yüksek frekansı itibariyle hem de çekirdek avantajına bağlı olarak Intel’in tepe modeli olan Core i9-7980XE’in gerisinde kalacaktır ancak aradaki fiyat farkı muhtemelen bir çok kişinin bu performans farkını hissetmemesini sağlayacaktır zira Intel’in söz konusu işlemcisi 1999$’lık fiyat etiketiyle Ryzen Threadripper 1950X’in 999$’lık fiyatının yanında oldukça yüksek seviyede kalıyor.
Öyle ki geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız haberde 1699$’dan Ryzen Threadripper’lı hazır sistemlerin önsiparişe açıldığını aktarmıştık. Hoş en uygun fiyatlı olan çözüm pek iç açıcı detaylara sahip değildi ancak buradaki bizce en önemli olan detay AMD’nin yongasıyla rakibinin işlemci sunduğu fiyattan daha uygun fiyata bir sistem inşa edebilmeniz. ilerleyen günlerde gelişmeleri hep birlikte takip ediyor olacağız.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim