Anlık Bildirim

 
AMD’nin yüksek performanslı Ryzen Threadripper işlemci ailesini 8 çekirdek 16 izlekli üyesi dün itibariyle raflardaki yerini aldı. Bununla birlikte firma Thredripper platformunda daha önce ortaya çıkan soruna dair çözümün yayınlanacağı tarihi de verdi.

Bir kaç hafta paylaştığımız haberimizde paylaştığımız Ryzen Threadripper işlemcileriyle kurulan, NVMe SSD’lerinin RAID konfigürasyonunda kullanıldığı sistemlerin bu sürücülerden başlatılamadığına yer vermiştik. Tahminlere göre yonganın PCIe kanallarının iki farklı modülden sağlanması ve NVMe sürücülerinin hangi modülden besleneceğine dair bir belirsizliğin yaşanması sebebiyle böyle bir sorun yaşanıyordu.

25 Eylül'de sorun çözülüyor

Sorun çıktığı zaman AMD konuyla ilgili açıklama yapmış ve çalışmalara başladığını bildirmişti. Dün satışa sunulan Ryzen Threadripper 1900X ile birlikte firma sorunun ne zaman çözüleceğini de duyurdu. 25 Eylül’de indirmeye sunulacak sürücü ile söz konusu yongalarla sistem inşa edecek olan kullanıcılar 10 taneye kadar NVMe birimlerini RAID 0,1 ve 10 konfigrasyonundakullanabilecekler. Son olarak firmanın hali hazırdaki X370 ve B350 yongasetli sistemlerde NVMe RAID olanağı sunmayacağını doğruladığını da belirterek haberimizi noktalayalım.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim