Anlık Bildirim

Ryzen ailesinin satış tarihi açığa çıktı! [GÜNCELLEME]

Merakla beklenen Ryzen işlemcilerinin satış tarihi ortaya çıkmış olabilir. Dün açılan bir sayfada işlemcinin ön sipariş edilebileceği ilana yer verildi. Detaylar haberimizde:
Geçtiğimiz günlerde Ryzen ailesinin 2 Mart’ta satışa sunulabileceğini paylaşmıştık. Son gelen bilgiler ise bu tarihi yalanlar nitelikte. Dün akşam saatlerinde Çinli alışveriş sitesi Taobao’da AMD Şangay’ın resmi hesabından açılan bir ilanda model numarası belli olmayan bir Ryzen işlemcisi ön siparişe açıldı.
Model’in gönderim tarihi 28 Şubat olarak belirtilirken taban çalışma frekansı ise 4.2 Ghz olarak eklenmiş. Son gelen sızıntılardaki bilgilerdeki işlemcilerden hiçbirisinin bu kadar yüksek bir taban çalışma frekansına sahip olmaması da dikkatlerden kaçmazken ilan ne yazık ki gösterimden kaldırıldı yine de aşağıdaki ekran alıntısından ilanı inceleyebilirsiniz.

%10 daha küçük zar alanı!

Ayrıca geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilenUluslararası Katı Hal Devreleri Konferansı’nda paylaşılan verilerde AMD’nin yeni platformunun Intel’in Sky Lake işlemcilerinden %10 daha küçük bir zar alanına sahip olduğu bilgisi de paylaşıldı. AMD bunu yapabilmek adına işlemciyi 12 katmana sığdırmış, buna ek olarak L2 ve L3 önbelleklerin kullandığı alanı da küçültmeye gitmiş. Bununla birlikte AMD yeni bir kapasitör tasarımına da geçti ki bu sayede daha düşük çalışma voltajlarının yanı sıra daha kısa aralıklı frekans ve voltaj kontrolüne sahip yongalar üretmeyi başardı. Son olarak yeni platforma dair gelişmeleri birlikte takip ediyor olacağız.
Ryzen ailesinin satış tarihi açığa çıktı! [GÜNCELLEME]
 
Güncelleme: Son gelen bilgilere göre ise 3 R7 işlemcisinin fiyatları sızdırıldı. R7 1800X modelinin 599.99 euro'dan, R7 1700X modelinin 469.99 euro'dan ve R7 1700 modelininse 389.95 euro'dan satışa sunulacağı aktarıldı. İşlemciler performans testlerine ve fiyatlara bakılacak olursa Intel-AMD rekabetini AMD'nin lehine çevireceğe benziyor. Modellerin teknik detaylarına ve Intel tarafındaki karşılıklarına ise bu haberimizden ulaşabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3913 kez okundu.
27 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd ryzen ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim