Anlık Bildirim

Threadripper işlemcilerinin babası AMD’den ayrıldı

Lisa Su’nun kemik ekibinden Jim Anderson da firmadan ayrıldı. THreadripper projesinin babası olarak bilinen Jim Anderson başka bir firmada CEO görevine geçti.

Son dönemde büyük bir atak içerisine giren ve hisselerini yüzde 25 civarında arttırmayı başaran AMD’de yaprak dökümü sürüyor. Lisa Su’nun fedakâr kemik ekibi birer birer farklı firmalara geçmeyi başladı.

Sektörde dev bir isim

Raja Khoduri, Jim Keller ve Chris Hook gibi önemli isimleri Intel çatısı altında grafik birimi geliştirmeye başlayan AMD’nin son kaybı Jim Anderson oldu. Intel’den transfer edilen Jim Anderson çok önemli bir isimdi.

2015 yılında Intel’den ayrılan Anderson görevde olduğu süre boyunca işlemci mimarisi konusunda önemli katkılar yapmıştı. AMD’de çalışmaya başladıktan sonra ise Zen mimarisinin başına geçen Anderson başta Ryzen ve Threadripper olmak üzere yeni işlemcilerin gelişmesine katkı yaptı. Özellikle Threadripper projesinin doğmasında Anderson’un emeği büyük.

Jim Anderson bundan sonra Lattice Semiconductor’da CEO olarak görev yapacak. Anderson için önemli bir terfi sayılabilecek Lattice Semiconductor daha çok sonradan programlanabilir yongalar geliştiriyor. Bu bakımdan AMD’nin doğrudan rakibi değil.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim