Anlık Bildirim

Verimlilik odaklı Ryzen işlemciler geliyor

Mevcut Ryzen 2 işlemcilerin kaynak tüketimini çok bulanlar için verimlilik odaklı versiyonlar yolda. AMD Ryzen 5 2600E ve Ryzen 7 2700E işlemcileri bunlardan ikisi.

Yılın ilk aylarında enerji verimliliğine odaklanan Ryzen APU’larını duyuran AMD şimdi de Ryzen 2 işlemcilere el attı. AMD Ryzen 5 2600E ve Ryzen 7 2700E modelleri işlemci uyumluluk tablolarında ortaya çıktı.

AMD Ryzen 7 2700E özellikleri

Verimlilik odaklı olduğu için yeni işlemciler orjinallerine göre daha düşük saat frekansında çalışıyor ve TDP değerini de düşük tutuyor. Bunun haricinde çekirdek sayısı ve ön bellek miktarları aynı.

AMD Ryzen 5 2600E işlemcisinin 6 çekirdekli ve 12 izlek birimli olduğu ifade ediliyor. 3.1GHz hızında çalışan işlemci 45W ısıl tasarım gücüne sahip ve 3MB Seviye 2 ön bellek barındırıyor.

AMD Ryzen 7 2700E işlemcisi ise 8 çekirdekli ve 16 izlek birimli. 2.8GHz hızında çalışan işlemci 45W tasarım gücünde ve 4MB Seviye 2 ön bellek barındırıyor. Böylece orijinal modellere verimli birer alternatif haline geliyor.

Henüz AMD tarafından resmen doğrulanmayan işlemcilerin küçük yapıdaki bilgisayar sistemlerine ve üretici ortaklara yönelik olarak piyasaya çıkması bekleniyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim