Anlık Bildirim

Yaşanan olumsuzluklar Intel’i rekorlardan alıkoyamıyor

Çekirdek seviyesinde ortaya çıkan kritik açıklar, yaşanan aşk skandalı, AMD’nin baskısı Intel’i durduramıyor. Firma tarihindeki en yüksek gelir ve faaliyet karı rakamlarına ulaştı.

Ne mobil ve giyilebilir tarafta yaşanan hüsran ne çekirdek seviyesindeki açıklar ne de bilgisayar pazarındaki genel durgunluk Intel’in önünü kesebiliyor. Firma diğer bölümlerin katkısıyla tarihindeki en yüksek gelir rakamlarına ulaştı.

Her şeye rağmen

Yılın ikinci çeyrek rakamlarına göre Intel’in elde ettiği toplam gelir 17 milyar dolar ile rekor kırdı. Hem çeyrek hem de yıl bazında çift haneli büyüme görüldü. Faaliyet karı da yine çift haneli büyüyerek 5.3 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Gelirlere en büyük katkı yine PC grubundan geldi. 8.7 milyar dolara ulaşan bölüm önceki çeyreğe göre düşüş gösterdi. Yıllık olarak en büyük artış ise 5.5 milyar dolar ile veri merkezi bölümünden geldi.

Rakamlarda dikkat çeken Optane gibi yenilikçi bellekleri ve SSD ürünlerini barındıran bölümün yüzde 23 büyüyerek 1.1 milyar dolara ulaşması oldu. Yine sonradan programlanabilir işlemci bölümü de yüzde 18 büyüyerek 517 milyon dolara ulaştı.

Rekor gelirler açıklasa da Intel yatırımcısını ikna edemedi. Son dönemde CEO değişimi de yaşayan firma özellikle 10nm sürecinin gecikmesi nedeniyle eleştiriliyor. Mali tabloların açıklanmasının ardından firma yüzde 8 düşüş ile borsayı kapattı.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim