Anlık Bildirim

Yeni AMD Athlon serisi duyuruldu

Gündelik işlere yönelik olarak tasarlanan yeni Athlon serisinde 4 işlemci modeli yer alıyor. 3 işlemci standart iken bir işlemci de Pro sınıfında yani kurumsal tarafa hitap ediyor.

Kısa süre önce internete ilk bilgileri sızan AMD’nin uygun fiyatlı yeni Athlon serisi işlemcileri bugün resmiyet kazandı. Intel Pentium ve Celeron işlemciler ile rekabet edecek olan Athlon serisinde 4 işlemci modeli yer alıyor.

AMD Athlon 200GE özellikleri ve fiyatı

AMD Athlon 200GE işlemcisinde 2 Zen çekirdeği ve 4 izlek birimi yer alıyor. Taban hızı 3.2GHz. Çekirdek başı 512KB Seviye 2 ön bellek belirlenirken paylaşımlı Seviye 3 ön bellek ise 4MB olarak belirlenmiş.

3 Vega işlem birimi ile toplamda 192 Stream işlemcisi barındırıyor. Saat frekansı 1000MHz seviyesinde. Grafik için PCI-Express 3.0 x4 dezavantaj gibi duruyor. TDP değeri ise 35W. İşlemci 55$ fiyat etiketi ile ay içerisinde satışa sunulacak.

Diğer modeller

Listede AMD Athlon 220GE ve AMD Athlon 240GE şeklinde iki işlemci daha var ancak özellikleri açıklanmadı. İsimlendirmeye bakarak grafik performansının artacağını tahmin edebiliriz. Hatta 4 çekirdekli bir yapı da sürpriz yapabilir.

AMD Athlon Pro 200GE ise kurumlara yönelik olarak hazırlanmış. Konfigürasyon aynı iken güvenlik çözümleri barındırması ile farklılaşıyor. Henüz bunun için de bir fiyat açıklanmadı. AMD ayrıca Ryzen APU serisine bazı Pro versiyonları daha ekledi.

Testler

AMD benchmark testlerinde Intel Pentium G4560 işlemcisini karşısına almış. Cinebench R15 testlerinde yüzde 3 civarında geride kalırken sistem performansında yüzde 19, grafik performansında yüzde 67 civarında bir kazanım söz konusu.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6940 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd athlon pro 200ge ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim