Anlık Bildirim

Yeni nesil Intel Core işlemcilerde 8 çekirdek dönemi başlıyor

Son dönemde ana akım işlemcilerinde çekirdek sayısını sürekli arttıran Intel, gelecek yıl 8 çekirdek ölçeklendirmesine geçiyor. Cannon Lake mimarisi bu işlemcileri barındıracak.

İşlemci pazarında rekabet hiç olmadığı kadar ısındı ve üreticiler eteklerinde ne varsa dökmeye başladı. Son dönemde Coffee Lake mimarisiyle pek çok ilke imza atan Intel sonraki nesilde de ses getirecek.

Intel Core i7-9700K neler sunuyor?

8000 serisi Core işlemcilerde Core i5 serisine ilk kez 6 çekirdek ve Core i3 serisine de ilk kez 4 çekirdek sunulmuştu. 9000 serisinde ise 8 çekirdekli işlemcilere şahit olacağız.

Geçtiğimiz günlerde Intel Z390 çipseti ortaya çıkmış ve Coffee Lake serisindeki 8 çekirdekli işlemcilere işaret ettiği düşünülmüştü. Kaynaklar 8 çekirdekli işlemcilerin 10nm sürecindeki Cannon Lake mimarisi ile geleceğini ifade ediyor.

Gelecek yılın ikinci yarısında görebileceğimiz Cannon Lake yani 9000 serisi Core işlemci ailesinde amiral gemisi Intel Core i7-9700K olacak. Intel Core i7-9700K işlemcisinin 8 çekirdek ve 16 izlek birimi ile geleceği ifade ediliyor. Böylelikle Ryzen 7 serisine karşı önemli bir yapılmış olacak. Elbette Intel Core i7-9700K üst seviye bilgisayarlar için biraz daha pahalı bir seçenek ortaya koyacak.

Intel Core i7-9700K daha ileri üretim süreci sayesinde önceki nesle göre enerji tüketiminde bir artış yaşamadan 8 çekirdek olarak ölçeklendirilebilecek. Bu noktada Intel Core i7-8700K işlemcisinden hız anlamında önde olmayacağı ancak çoklu işlemlerde kendisini göstereceği tahmin ediliyor.

Yaklaşık 1 yıllık bir süre olduğu için yeni nesil Core ailesi ile ilgili daha pek çok önemli detay internete düşecektir. Computex 2018 fuarında ise ilk resmi detaylar paylaşılacaktır. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5946 kez okundu.
24 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel core i7-7900k ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim