Anlık Bildirim

Yonga pazarının yeni lideri Samsung

Özellikle DRAM üretimindeki sıkıntılar nedeniyle ortalama fiyatlarda yükseliş yaşanması Samsung’a tarihi başarı getirdi. Firma artık yonga sektörünün gelir anlamında yeni lideri.

Geçen yılın üçüncü çeyreğinde tarihte ilk kez yonga gelirleri açısından Intel’in önüne geçmeyi başaran Samsung, dördüncü çeyrekte farkı daha da açınca yıl genelinde hakimiyetini garantilemiş oldu.

Yeni lider

Geride kalan 2017 yılı itibariyle Intel’in elde ettiği toplam gelir 62.8 milyar dolar olarak gerçekleşti. Samsung’un sadece yarı iletken bölümü ise 69 milyar dolar topladı. Böylece 6 milyar dolar gibi bir farkla Samsung rakibini saf dışı bıraktı.

Samsung’u adım adım yonga pazarının zirvesine taşıyan ise pek çok sektöre farklı ürün gamında tedarik yapması oldu. Örneğin mobil, masaüstü ve sunucu sektöründe DRAM ürünleri ile SSD ürünleri, grafik sektörüne HBM ve GDDR bellek üretimleri, Eyxnos işlemciler, Qualcomm vb. devlerin döküm ihaleleri gibi pek çok alan Samsung’a gelir sağlıyor.

Intel ise ağırlıklı olarak masaüstü ve sunucu tarafında x86 işlemciler üretiyor. Ayrıca SSD pazarında da önemli bir paya sahip. Ne varki daha kısıtlı olan bu alan Intel’in gelirini de kısıtlıyor. Özellikle mobil cihaz pazarında havlu atan ve faaliyetlerine son veren Intel’in neler kaybettiği de bu son tablo ile ortaya çıkmış oluyor

2018 yılı ise dişe diş bir mücadeleye sahne olabilir. Samsung’u geçen yıl zirveye taşıyan DRAM üretim sıkıntıları yavaş yavaş kaybolmaya başladı. Bu da ortalama fiyatların aşağı inmesini sağlıyor. Bu düşüş Samsung’un yonga gelirlerini de olumsuz etkileyebilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim