Anlık Bildirim


 

Intel’in Coffee Lake-S kod adlı işlemcilerinin Z370 yongasetli anakartlarda kullanılıp kullanılmayacağı bir süredir tartışılıyordu. Görünüşe göre anakart üreticilerinin son günlerde yayınladığı güncellemeler bu durumu netleştirmişe benziyor.


Anakart piyasasının çoğu büyük oyuncusunun Z370 çipsetli modelleri için bu ay içinde yayınladığı BIOS daha doğru tabirle UEFI sistem güncellemelerinde minör performans artışlarının ve Intel Management Engine’e dayalı değişikliklerin yanında 8. nesil işlemci desteği ibaresi dikkatlerden kaçmadı.

Yeni işlemcilerin ayak sesleri

300 serisi yongasetlerinin birlikte sunulduğu Coffee Lake işlemci ailesinin uzunca bir süredir raflarda yer aldığı ve tarih olarak en yakın işlemci Core i7-8086’nın da çıkış yapalı 1 ay olduğu göz önünde bulundurulduğunda yeni işlemci desteği ifadesinin Coffee Lake-S’e işaret ettiği sonucu oldukça mantıklı bir seçenek olarak görünüyor.

Tabi uyumlu anakart noktasında dileyen kullanıcılar Z390 çipsetli çözümler satın alarak da yeni işlemcileri kullanabilir ancak Z390 çipsetinin dişe dokunur yenilikler içermediğini belirtelim.


Yeni işlemci ailesinin yine halihazırdaki Coffee Lake işlemci ailesiyle aynı mimariyi paylaşması beklenirken, Intel’in bu hamlesi AMD’nin 8 çekirdekli Ryzen işlemcilerine karşı pazardaki boşluğu doldurma şeklinde değerlendiriliyor. Son olarak donanım severlerin heyecanla beklediği yeni yongaların bu yılın sonları gibi piyasada olacağını belirterek sözlerimizi noktalayalım.



Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4107 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
coffe lake-s, coffee lake refresh ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim