Anlık Bildirim
 
AMD 7 nm sürecine rakibinden önce geçerek yıllardır geride kaldığı bu başlığı bu sayede ortadan kaldırmış oldu. Zen 2 mimarisinin enerji verimliliğiyle de buluşan üretim sürecinin yanı sıra modellerin performansı ve fiyatı donanımseverler tarafından büyük bir ilgiyle karşılanıyor.

Hatırlayacağınız üzere AMD’nin Zen 5 üzerinde çalıştığı bir süre önce Zen+ lansmanında doğrulanmıştı. Firma o zaman da öğrendiğimiz birkaç farklı ekip halinde farklı mimariler üzerinde çalışma stratejisini görünüşe göre sürdürüyor. AMD’de Mimari Şefi olarak görev yapan David Suggs’un profilinde Zen 2 ve Zen 5 üzerinde çalışıyor ifadesine yer vermesi bunu bir kez daha doğruladı
2020’den sonra kırmızı ekip aynı adlandırma yapısıyla devam eder mi bilinmez ama önümüzdeki yol haritasıan baktığımızda bir sonraki adımda Zen 3 mimarisini görmekteyiz ki Zen 3’ü temel alacak modeller 7 nm+ üretim sürecinden geçecek.

2021 yılında Zen 4 

2021 yılında yeni bir soketle gelecek Zen 4 mimarili yongalarınsa 5 nm nodundan çıkması bekleniyor ki bu sayede yongalar %80’e kadar daha yoğun bir zara sahip olacak. TSMC’nin N5 olarak isimlendirdiği süreç ayrıca %15 performans artışı da sağlıyor ki bunu zar alanında %45’lik azalma çerçevesinde gerçekleştiriyor.
Son olarak Zen 5 mimarili çözümlerse 2022-2023 yıllarında piyasada olacak ve olgunlaşmış 5 nm bantlarından geçecek. Görünüşe göre AMD bir daha ‘’+’’ nesli sunmayacak. Ek olarak Zen 5 üzerinde yükselecek işlemcilerin rekabetçi çözümler olacağını şimdiden tahmin edebiliriz zira Intel o dönemlerde 7 nm nodunda üretim yapacak. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7392 kez okundu.
17 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd ryzen, amd 7 nm işlemci ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim