Anlık Bildirim

i3-7350K’nın performans testleri sızdırıldı

Intel’in Kaby Lake ailesinde yer alacağı söylenen yeni çarpan kilitsiz işlemcisinin testleri sızdırıldı. İşlemci duruma göre bir önceki nesil i5 işlemcileri aratmıyor.


Intel’in hız aşırtmaya
uygun yeni bir işlemci hazırlığında olduğunu daha önce gelen sızıntılardan biliyorduk. Yeni gelen bilgiler oldukça dikkat çekeceğe benziyor.

Önceki sızıntılardan edindiğimiz bilgilere göre işlemcinin teknik özelliklerine değinecek olursak işlemci çift çekirdekli bir yapıya sahip. Bu çekirdekleri 2 adet sanal izlek ile destekleyen Intel, L3 ön bellek miktarını ise 4 MB seviyesinde tutmuş. Isıl tasarım gücü 91 watt olan işlemcinin çalışma frekansının ise 4.2 GHz olması bekleniyor.

Yeni gelen benchmark testi sonuçları ise şu şekilde:

i3-7350K’nın performans testleri sızdırıldı

Ağabeylerinden daha güçlü

Testte de görüldüğü üzere yeni model, bir önceki nesil Sky Lake tabanlı i5-6400 modelinin tek çekirdek performansını ölçen testte çok rahat bir şekilde önüne geçmiş olduğu görülüyor. Öte yandan Haswell mimarisine ait i5-4670K’nın ise yine önüne geçmiş fakat i5-4670K’nın daha yüksek bir çalışma frekansı sunmasından olsa gerek aradaki fark bu kez daha düşük kalmış. Sızıntıdaki bilginin asıl ilginç yanı ise i3-7350K’nın sahip olduğu çift çekirdeğine rağmen çoklu çekirdek performansını ölçen testte her iki işlemcinin de önüne geçmesi.

i3 işlemci ailesinde neden hız aşırtmaya uygun model üretilecek? 

Son olarak sonuçları değerlendirecek olursak Intel’in bu zamana kadar neden i3 işlemci ailesinde çarpan kilidi açık bir model sunmadığını test sonuçları aslında çok güzel bir şekilde özetliyor. Bu durumda satışa sunulacak bir i3 modeli performans değerleri ile çok rahat bir şekilde i5 işlemci ailesindeki ağabeylerinin satışlarını eritebilirdi. Peki Intel’i yıllar sonra böyle bir karar almaya iten sebep ne?
Bunun açıklamasını ise AMD’nin oldukça agresif fiyatlarıyla gelmesi beklenen ve gelen bilgilere göre gerçekten iyi iş çıkaracağa benzeyen Zen ailesinin yakında duyurulacağı şeklinde yapabiliriz. Bu sayede Intel giriş-orta seviye sınıfını tamamen AMD’ye teslim etmemek istemiş olabilir. Öte yandan işlemcinin sadece 2 çekirdeğinin olmasının da dezavantajı yok değil. İleride her ne kadar şu anda 4 çekirdekli işlemcilerle yarışan bir performans sunsa da çoklu çekirdek kullanımına önem veren uygulamalarda aradaki fark kapanabilir hatta zayıf kalabilir.

Ayrıca işlemcinin tahmin edilen satış fiyatı ise 177$. i5 ailesindeki fiyatı en yakın model olan i5-7400 modelinin fiyatı ise 189$. Buradan hareketlefiyatı sebebiyle aradaki performans farkını işlemciler satışa sunulduktan sonra görüp karar vermekte fayda var. Ek olarak AMD’nin Zen ailesindeki SR3 sınıfının de benzer bir fiyatlandırmadan satışa sunulacağı düşünüldüğünde işlemcinin işinin çok da kolay olmayacağını belirtmekte fayda var.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4519 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel kaby lake ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim