Anlık Bildirim

id Software'den, AMD Ryzen'a büyük destek

Yeni nesil donanımlar için yazılımsal optimizasyon büyük önem taşıyor. Bunun farkında olan AMD, Ryzen işlemci ailesi için gelişticilerle sıkı işbirliği yapıyor. Bunun son örneği id Software ile oldu.
AMD yaptığı hemen açıklamasında geliştiricilerle sıkı işbirliği içerisinde olduğunu ve Ryzen işlemci ailesi için yazılımsal desteğin katlanarak artacağını ifade ediyor. Ashes of Singularity'deki güncelleme ve ortaya çıkan gelişim sonrasında heyecan verici bir açıklama da efsanevi id Software'den geldi ve şirketin teknik müdürü Robert Duffy önemli bilgiler verdi.
Duffy'nin açıklamalarındaki en ilginç detay, üzerinde çalıştıkları yeni nesil oyun motoruyla ilgili. idTech 6'nın devamı olacak yeni motor, çok daha esnek ve paralel yapıda olacak. Yani çok çekirdek ve çok izlek mimarilerinden daha güçlü bir şekilde istifade edebilecek. Duffy'e göre yeni motor, Ryzen işlemci ailesinin sunabildiği tüm işlem gücünü kullanacak.
Üstelik sadece oyun motoru da değil, oyunları için de çalışmalar var. Son dönemde AMD'nin sıkça telaffuz etmeye başladığı Quake Champions oyunu hem Ryzen hem de AMD'nin yeni nesil ekran kartı ailesi olan Vega'ya tam optimize olacak. Duffy ayrıca Ryzen test sistemlerinde Doom oyunu için 8K çözünürlük testleri yapacaklarını, geliştirici açısındansa oyun yükleme sürelerine ve geliştirme araçlarına hız kazandırdığını da notlarına ekliyor.
Kısacası Ryzen için önümüzdeki dönemde daha fazla optimizasyon göreceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim