Anlık Bildirim

Fiyat performans sistemi toplamak isteyenlerin sabırsızlıkla beklediği Ryzen 3 modellerinin duyurulmasına sayılı günlerin kaldığı şu günlerde bazı modellerin fiyatları sızdırıldı. Ayrıca yongaların performansları da göz önüne alındığında firmanın giriş hatta giriş-orta seviye sistemlerde söz sahibi olacağı söylenebilir.

Reddit’te bir kullanıcının aktardıklarına göre Ryzen 3 1300X 129$, Ryzen 3 1200 ise 109$ gibi oldukça iddialı fiyatlardan satışa sunulacak. Biraz da modellerin teknik detaylarından ve performansından bahsedelim isterseniz. Ryzen 3 1200 işlemcisi 3.1 GHz’lik base ve 3.4 GHz’lik boost clock değerlerinde görev yapan 4 adet çekirdeği barındırıyor. L2 önbelleği çekirdek başına 512 KB olan yonganın L3 tampon belleği ise 8 MB olarak belirlenmiş. Ryzen 7 ve Ryzen 5 modellerinde yer alan SMT özelliğine çözümlerde yer verilmediğini de ekleyelim.
İki Ryzen 3 işlemcisinin fiyatı sızdırıldı Tam Boyutta Gör

Ryzen 3 1300X'in çalışma frekansları ise 3.5 GHz'lik taban ve 3.7 GHz'lik tepe frekans şeklinde olacak. Çalışma frekansı dışındaki diğer detaylarınsa aynı olması bekleniyor. Bununla birlikte yongalar 65 watt’lık TDP değerine sahip olacak.
 

Core i5-3570K'ya yakın performans gösteriyor

 
İki Ryzen 3 işlemcisinin fiyatı sızdırıldı
Performans tarafında Ryzen 3 1200 modeli Passmark testinde 7043 puan almış kı bu değer stok Core i5-3570K’nın 7151 puanı ve stok Core i7-2600K’nın aldığı 8221 puanın yanında fiyat-performans dengesi bakımından oldukça etkileyici duruyor. Puanlara göre konuşacak olursak günümüzün oyunlarının çoğunun altından rahatlıkla kalkabilecek bir işlemci ile karşı karşıya olduğumuzu söyleyebiliriz.
İki Ryzen 3 işlemcisinin fiyatı sızdırıldı Tam Boyutta Gör

Buna karşın yoğun işlemci gücü gerektiren oyunlarda yonganın pek de etkileyici bir başarım ortaya koyamayacağını unutmamakta fayda var. Ayrıca şu anda Passmark testine giren kayıtların sayıca az olduğunu, dolayısıyla da modelin çıkış yapmasıyla sonucun değişebileceğini belirtelim. Son olarak işlemcilerin bu ayın 27’sinde duyurulacağını ekleyerek haberimizi noktalayalım. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7786 kez okundu.
32 kişi, toplam 37 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd ryzen ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim