Anlık Bildirim
Fortune’un Brainstorm Teknoloji Konferansı’na katılan Bob Swan Intel’in şu andaki konumu ve ileride nerede olacağına dair konuşmasında firmanın PC odaklı stratejisinden veri odaklı stratejiye geçişine dair bazı bilgiler verdi.
Moore’un Kanunu’yla ilgili sorulan soruya yanıt olarak Swan, Intel’in 2 yılda bir transistör sayısını 2 katına çıkarma ilkesini pazarda lider kalabilme adına daha da yukarıya taşıdığına işaret etti. Bununla birlikte giderek zorlaşan üretim sürecine ek olarak daha da agresif hedefler edinen firmanın sonuç olarak geliştirmelerde geciktiğini belirtti.

Örneğin Intel hali hazırdaki rafine üretim süreci 14 nm bantından 10 nm geçişte 2.7 katlık yoğunluk artışı sunacak. Buna karşın yarıiletken devinin 10 nm’den sonra 7 nm etabına geçişte 2 kat artış sunacağını ve aradaki sürenin de 2 yılla sınırlı kalacağı da aktarılan bir diğer detay olarak karşımıza çıkıyor.

Hedef silikon pazarındaki payı büyültmek 

Diğer taraftan Intel’in silikon pazarındaki payının %30 seviyesinde olduğuna değinen Swan, yarı iletken üreticisinin ileride ürün gamını CPU’dan FPGA’ya doğru kaydıracağını ve böylelikle pastanın geri kalanına da hakim olacağını paylaştı.
Son olarak yapay zeka ile ilgili olarak da otonom araçların gelecekte Intel’in kazanç kapıları arasında önemli bir yer edineceğini not eden şirketin CEO’sunun söyledikleri daha önce bazı kaynaklar tarafından da iddia edilmişti. Görünüşe göre işlemci pazarında yıllardır elinde tuttuğu liderlikten sonra Intel son dönemde hızlandırdığı farklı pazarlara yönelimini sürdürecek. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8099 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, intel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim